FİYATLAR CEP YAKMAYA DEVAM EDİYOR

Gazipaşa’da her hafta cuma günleri açılan meyve ve sebze pazarı cep yakmaya devam ediyor. Fiyatların artmasıyla beraber hem alıcı hem de satıcı zor durumda.

GÜNDEM 5.08.2023 15:10:00 0
FİYATLAR CEP YAKMAYA DEVAM EDİYOR

GAZİPAŞA’DA, Fuar Alanı’na kurulan meyve ve sebze pazarında 10 TL’nin altında alacak ürün bulamayan vatandaşlar, gelen zamlara teki gösterdi. “Sadece patlıcan 10 TL, diğer ürünlerin yanından geçemiyoruz” diyerek tepki gösteren vatandaşlar, fiyatlardan oldukça şikayetçi.

 

“MÜŞTERİLERİMİZİ DE DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ”

 

Artan fiyatlar nedeniyle müşterilerini de düşündüğünü söyleyen esnaf Faik Yılmaz; “Fiyatlar alıcılara göre pahalı, bizler de müşterilerimizi kaçırtmamak adına en aşağıdan vermeye çalışıyoruz ürünleri. Mesela normalde burada zeytinyağının kilosunu 200 TL’den veriyorlar. Ama ben 150 TL’den veriyorum. Zaten insanların alım gücü sınırlı. Bademin kilosunu da 40 TL’ye veriyorum. Badem içini 230 TL’ye veriyorlarmış. Genel olarak fiyatlardan dolayı alım satım durumu kötüye gidiyor” dedi.

 

“BAZI ÜRÜNLERİ SADECE MERAKLARINI GİDERMEK İÇİŞN ALIYORLAR.”

 

Fiyatlardan dolayı alım ve satım gücünün azaldığını söyleyen esnaf Mahmut Karavelioğlu; “Şu zamandaki piyasaya bakarsak biz ucuza veriyoruz ancak yine de alım satım gücü azaldı. Mesela 1 Litre mazotun fiyatı 40 TL’ye dayandı. Örneğin kudret narını 15 TL’ye veriyorum tanesini, anlatmak istediğim; piyasaya göre bu fiyatlar bir şey değil” diye konuştu. 

 

“EN PAHALI ÜRÜN FASULYE”  

 

Pazardaki genel durumu değerlendiren esnaf Adile Yılmaz; “Fiyatlar aslında genel olarak pahalı, sadece bizler bazen değerinin altında vermek zorunda kalıyoruz. En pahalılar ise fasulye, börülce. Mesela fasulyenin kilosu 70 TL’den satılıyor. Domates 20 TL, 25 TL olarak değişiyor. En ucuz ürünümüz de 10 TL’den satılan patlıcan” diyerek fiyatlara dikkat çekti.

 

“EMEĞİMİZİ ALMAK ZORUNDAYIZ”

 

Emeklerinin karşılığını alamadıklarını belirten esnaf Ali Özkan; “Alıcıya göre fiyatlar her zaman pahalı ancak bizler de karşılığını alamıyoruz emeğimizin. Gübreler, ilaçlar ve kullandığımız aletler çok pahalı. Sattığımız ürünlerden genel olarak karşılığını alamıyoruz” dedi.

Bazı Ürünlerin fiyatları ise şu şekilde: Patlıcan 10 TL, kudret narı 10-15 TL, patates 20 TL, ejder meyvesi 60- 70 TL, erik 20-30 TL, şeftali 35 TL, kiraz 40 TL, armut 30 TL, dolmalık biber 25 TL. >Geylani TOPALOĞLU

 

 


Anahtar Kelimeler: FİYATLAR YAKMAYA DEVAM EDİYOR