FİDE ÜRETİM MERKEZLERİ DENETLENDİ

Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, örtü altı üretim sezonu öncesi Gazipaşa’da faaliyet gösteren fide üretim tesislerinde denetim yaptı.

GÜNDEM 12.08.2022 13:05:00 0
FİDE ÜRETİM MERKEZLERİ DENETLENDİ

Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk alanlarında yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. İlçe genelinde faaliyet gösteren üreticileri ziyaret edip bilgilendirme yapan ekipler, gıda denetimlerinin yanında örtü altı üretim sezonu öncesi Gazipaşa’da faaliyet gösteren fide üretim tesislerinde inceleme yaptı. Yapılan denetimlerde üretim sezonu öncesi toprak hazırlığının önemine değinen ekipler, üreticilerin kaliteli fideye ulaşması için fide üretim tesislerinde yapılan çalışmaların önemli olduğunu belirttiler.

“TOPRAK HAZIRLIĞININ ÖNEMİNİ ANLATTIK”

Tesislerde yapılan denetimler hakkında bilgi veren Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, “İlçemizde yeni üretim sezonu öncesi ilçemizdeki fide üretim tesisini denetledik. Üreticilerimizi ziyaret ederek üretim sezonu öncesi toprak hazırlığının önemini anlattık. Üreticilerimizi ziyaret etmeye ve bilgilendirmeye devam ediyoruz” dedi.

ÜRETİCİLER BİLGİLENDİRİLİYOR

Ekipler, iyi tarım uygulamaları ve entegre mücadele yöntemleri konusunda vatandaşları bilgilendirmeye de devam ediyor. Entegre mücadele, biyolojik mücadele, örtü altı sebze üretiminde biyolojik mücadele, biyoteknik yöntemler, bitki koruma ürünlerinin güvenilir ve sürdürülebilir kullanımı konusunda çiftçilere önemli bilgiler veren ekipler, kimyasal kullanımını asgari düzeye getirerek, alternatif üretim metotlarının kullanımı konusunda üreticilere uyarılarda bulundu.

TUZAKLAR KONTROL EDİLDİ

Öte yandan, Gazipaşa’da biyolojik mücadele kapsamında ağaçlara asılan tuzaklar da kontrol edildi. yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Gazipaşa’da teknik personelimiz, üreticilerimizi entegre mücadele yöntemleri hakkında bilgilendirdi ve asılan tuzakları kontrol etti” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: ÜRETİM MERKEZLERİ DENETLENDİ