FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Gazipaşa’da, "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında bu yıl “Türkiye Yüzyılı'na Nefes” temasıyla düzenlenen fidan dikme etkinliğinde binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

GÜNDEM 12.11.2022 13:44:00 0
FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Gazipaşa’da ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ kapsamında binlerce fidan dikildi. 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda başlatılan 'Geleceğe Nefes' kampanyası, bu yıl “Türkiye Yüzyılı'na Nefes” temasıyla 11 Kasım saat 11.11'de 81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleşti. Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Küçüklü Mahallesi’nde bulunan Demirliçeşme Orman Deposu yanındaki dikim sahasında gerçekleşen etkinliğe, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Cumhuriyet Savcısı İlker Dülgeroğlu, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Erol Şen, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emre Cihat Aydemir, Orman İşletme Müdürü Ahmet Yıldırım, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Dün Saat 11.11'de tüm Türkiye'de olduğu gibi Gazipaşa'da da belirlenen sahada fidan dikimine başlandı. Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun başta olmak üzere tüm katılımcılar, servi ve keçiboynuzu fidanlarını toprakla buluşturarak can suyu verdi. Fidanların dikilmesinin ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile fidan dikme programı sona erdi.


Anahtar Kelimeler: FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU