FİDAN'DAN O PAYLAŞIMA CEVAP GELDİ

GAZİPAŞA Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hamdi Fidan, şahsına ve derneğe yönelik sosyal medyadan yapılan paylaşımlara cevap verdi.

GÜNDEM 15.12.2023 10:48:00 0
FİDAN

Gazipaşa’da, 12 Aralık Salı günü muz komisyonu kurulmadı. Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği’nden paylaşılan fiyat listesine muz fiyatları “0” TL olarak yansıdı. Yaşanan gelişmelerin ardından sosyal medyada şu paylaşım yapıldı: “Bir hafta içinde muz fiyatlarında yükselme var ve bunu hal fiyatlarından takip edebilirsiniz. Anamur veya Manavgat bölgesinde artışlar oldu. Aynı şekilde dün Gazipaşa hal fiyatlarında da yükselme oldu ama bugün maalesef hal piyasasına muz fiyatı konulmuyor. Direkt hal fiyatlarını giren kurumu aradım. Maalesef biz belirlemiyoruz, bize gelen fiyatları giriyoruz dediler. Kimden bilgi alabiliriz dedim dernek başkanını arayabilirsiniz dediler. Dernek başkanını aradım ama telefonlara bakmadı. Mesai saati diye bir şey var. Sonuçta maaş aldığı bir kurum ve insanların ekmeklerini sermayelerini taşıyan bir kurum ama bu kurumun başındaki kişiler insanların dertlerine çözüm üretmek yerine başka işlerle uğraşıyorlar. Durum içler acısı…”


“BEN DAHİL HİÇ KİMSE BİR KURUŞ MAAŞ ALMIYOR”
Başkan Fidan, şahsına ve derneğe yönelik sosyal medyadan yapılan paylaşımlara cevap verdi. Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği’nin kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu dile getiren Gazipaşa Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Hamdi Fidan, “Bu dernekte kimse maaş almıyor. Derneğimiz kamu yararına faaliyet gösteren, halkımızın ve komisyoncularımızın haklarını savunan sivil toplum kuruluşudur. Burada yani derneğimizde görev alan, ben dahil hiç kimse bir kuruş maaş almıyor. Bizler dernek faaliyetlerini yürüten gönüllü bireyleriz. Paylaşımlarda yer alan para ve maaş konusu ile mesai saati kavramı gerçeği yansıtmıyor” dedi. 


“ÜRETİCİLERİ İKİLEMDE BIRAKMAMAK İÇİN BÖYLE BİR KARAR ALDIK”
Gazetemiz tarafından sorulan, “12 Aralık’ta muz komisyonu neden kurulmadı?” sorusuna da açıklık getiren Fidan, “12 Aralık Salı günü, çevre il ve ilçelerden gelen muz fiyatlarını incelediğimizde, Bozyazı’da muzun 16 TL, Anamur’da 18 lira olduğunu öğrendik. Bazı ilçelerde ise muz fiyatının 14 TL olarak açıkladığını gördük. Üreticileri ikilemde bırakmamak ve dengesiz piyasa kurmamak için böyle bir karar aldık. Sonuçta muz bir günde çürüyen bir meyve değil, bu gün muz alımı yapılmasın dedik ve takip eden günlerde muz komisyonumuzu kurduk” dedi. >Geylani TOPALOĞLU


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,20
  • EURO

    38,02% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2828,65% 0,93
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27