FESTİVAL TOPLANTISI YAPILDI

ULU Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gazipaşa’ya isminin veriliş günü anısına düzenlenen 13. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali bu yıl 20-21-22 Ekim tarihlerinde düzenlenecek.

GÜNDEM 7.10.2023 16:10:00 0
FESTİVAL TOPLANTISI YAPILDI

Bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali, 20-21-22 Ekim tarihlerinde geçekleştirilecek. Büyük coşku ve heyecana sahne olması beklenen festivalle öncesi toplantı yapıldı. Belediye Kültür Merkezi’nde Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Adem Kaya, Ahmet Kalaycı ve Serkan Özkurt’la birlikte, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, kurum müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ile muhtarlar katıldı. 

 

“HER TÜRLÜ ÜRÜNÜMÜZÜ TANITALIM İSTİYORUZ”

Festivalle ilgili fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, mahallesinde nar ya da tropikal meyve üreten her vatandaşların festivale katkı vermesi istendi. Her muhtarın festivale katılmasını isteyen başkan Yılmaz, “Bugün,13’sünü düzenleyeceğimiz Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve festivalimiz öncesinde, sizlerle fikir alışverişi yapmak için toplandık. Hepimizin bildiği gibi bu yıl İlçemize Gazipaşa isminin verilişinin 101. yıldönümünü ve Cumhuriyet’imizin 100. yaşını kutluyoruz. Aynı zamanda üreticilerimiz ve Gazipaşa’mız için önemli bir gelişme olan Gazipaşa Çekirdeksiz Narı’nın Coğrafi işaretini geçtiğimiz Ağustos ayında aldık. Festivalimizin her yıla göre daha güzel olmasını istiyoruz. Festivalimizde güzel etkinliklerimiz ve konserlerimiz olacak. Atatürk Parkımızda yapacağımız festivalde bütün mahalle muhtarlarımızın vatandaşlarımızla iş birliği halinde stant açmalarını istiyoruz. Sizlerin de desteğiyle güzel bir organizasyon yapmayı hedefliyoruz. Katılımlarınız için herkese teşekkür ediyorum. Gazipaşa’mızın Çekirdeksiz Narını, Tropikal Meyvelerini ve tüm renklerini barındıracak Festivalimiz şimdiden ilçemize hayırlı olsun” dedi. 

 

BİZ HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ STANDIMIZI AÇACAĞIZ

Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Biz her zaman olduğu gibi standımızı açacağız. İlçemizin tanıtımı için elimizden ne gelirse yaparız. Böyle güzel bir festivali devam ettiren ve ilçemiz tarımı için mücadele veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLAYACAK

20 Ekim Cuma günü başlayacak festival, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bando ekibinin katılımıyla yapılacak kortej yürüyüşü ile start alacak. Bu yıl 20-21-22 Ekim tarihlerinde 13. kez yapılacak Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nde; En Büyük Muz Dalı, En Büyük Avokado, En Büyük Ejder Meyvesi, En Büyük Çekirdeksiz Nar, En İyi Çekirdeksiz Nar, En Büyük Mango, En Hızlı Çekirdeksiz Nar Yeme Yarışmalarıyla birlikte, Butik Pastacılık Ekip yarışması, Tropik Kokteyl ve Tropik tatlı tabağı yarışması yapılacak. Dolu dolu geçecek festivalde, Naz Günay ve Seran Bilgi sahne alacak. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: FESTİVAL TOPLANTISI YAPILDI