FESTİVAL COŞKUYLA KUTLANDI: GAZİPAŞA’NIN TANITIMI EN İYİ ŞEKİLDE YAPILDI

Gazipaşa’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali büyük bir coşku ile kutlandı. Festival kapsamında ilçeye gelen ünlü sanatçı Edip Akbayram sevilen eserlerini ilçe halkı için seslendirdi.

24.10.2022 14:10:00 0
FESTİVAL COŞKUYLA KUTLANDI: GAZİPAŞA’NIN TANITIMI EN İYİ ŞEKİLDE YAPILDI

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçeye Gazipaşa isminin verilişinin 100’üncü yıldönümü anısına düzenlenen Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali, bu yıl 12’nci kez kapılarını açtı. Coşku ve heyecana sahne olan festival, üç gün sürdü. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı festivalde Gazipaşa’nın tanıtımı en iyi şekilde yapıldı.

ÖZGENTÜRK VE UCA’NIN SÖYLEŞİSİ ÇOK BEĞENİLDİ

21 Ekim Cuma günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan kortej yürüyüşü ile başlayan festival, Gazipaşa Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi ve açılış konuşmalarıyla devam etti. Gün içerisinde çeşitli etkinlikler ile renkli yarışmalar yapılırken, akşamında ise belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk ve ünlü televizyoncu Metin Uca’nın Cumhuriyet ve Hayattan Muhabbet adlı söyleşi programıyla birinci gün tamamladı.

YARIŞMALARA YOĞUN İLGİ

Festivalin ikinci günü oldukça eğlenceli ve renkli görüntülerle devam etti. Vatandaşlar ve komşu ilçelerden gelen misafirlerin oldukça ilgi gösterdiği festival, gün içerisinde yapılan yarışmalarla daha fazla ilgi gördü. Festivalde; “En Büyük Avokado Yarışması, En Büyük Nar Yarışması, En Büyük Ejder Meyvesi Yarışması, En İyi Çekirdeksiz Nar Yarışması, En Büyük Muz Dalı Yarışması, En Hızlı Nar Yeme Yarışması, Damaklarda Gazipaşa Butik Pastacılık ve Damaklarda Gazipaşa Tropik Kokteyl Yarışması yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren katılımcılara düzenlenen ödül törenlerinde ödülleri takdim edildi.

İŞTE YARIŞMALAR VE DERECEYE GİRENLER

EN BÜYÜK EJDER MEYVESİ YARIŞMASI

Birinci Aydemir Güler, ikinci Yavuz Çetin, üçüncü Yusuf Kaplan.

EN BÜYÜK AVOKADO YARIŞMASI

Birinci Yavuz Çetin, ikinci Yusuf Kaplan, üçüncü Serdar Uğur.

EN BÜYÜK MUZ DALI YARIŞMASI

Birinci Burak Güven, ikinci Macar Mahalle Muhtarlığı, üçüncü Beyrebucak Mahalle Muhtarlığı.

EN BÜYÜK ÇEKİRDEKSİZ NAR YARIŞMASI

Birinci Erol Özel, ikinci Şevket Kaya, üçüncü Akın Taşdemir.

EN İYİ ÇEKİRDEKSİZ NAR YARIŞMASI

Birinci Mehmet Akay, ikinci Alaattin Polat, üçüncü Safiye Polat.

EN HIZLI NAR YEME YARIŞMASI

Birinci Hakkı Umutoğlu, ikinci İbrahim Özalpay, üçüncü Ali Kerim Kısaarslan.

“DAMAKLARDA GAZİPAŞA”  BUTİK PASTACILIK YARIŞMASI

Birinci Mehmet Tunç, ikinci Eda Er, üçüncü Nuray Ataoğlu.

“DAMAKLARDA GAZİPAŞA” TROPİK KOKTEYL YARIŞMASI

Birinci Esra Akkut, ikinci Serdar Uğur.

100’ÜNCÜ YILDA EDİP AKBAYRAM COŞKUSU

12. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nin ikinci günü akşamında Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı’nda özgün müziğin gür sesi Edip Akbayram sahne aldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Edip Akbayram, sevilen eserlerini ilçe halkı için seslendirdi. Konsere katılan binlerce kişi, ünlü sanatçının şarkılarına eşlik etti.

Edip Akbayram konserine Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve Gazipaşalılar katıldı. Edip Akbayram’a teşekkür eden Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, usta sanatçı Edip Akbayram’a Gazipaşa Belediyesi el sanatları atölyesinde üretilen ipek kozasından narçiçeği tablosu, tropikal meyveler ve Gazipaşa isminin veriliş kararnamesi plaketini takdim etti. Sahneden Gazipaşa Halkına seslenen Başkan Yılmaz “Bugün ilçemize Gazipaşa isminin verilişin 100. Yılını kutluyoruz.  Edip ağabeyimiz festivalimizi taçlandırdı. Gazipaşa’mızı onore etti. Kendilerini burada görmekten çok mutluyuz. Kendisine çok teşekkür ediyorum Edip Ağabeyim ilk şarkısında dedi ki “Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz.” İşte bizim Atalarımız bu sözü bize yıllar önce göstermiş. Nasıl derseniz? Delibaş İsyanı sırasında Gazipaşa’mıza eşkıya gelmek istiyor ve o günkü atalarımız Harçbel’de önünü kesiyor ve buraya eşkıyaları sokmuyor. Bunu duyan Mustafa Kemal Atatürk’ümüz ilçemize Gazipaşa ismini veriyor. Biz 100 yıldır Ata’mızın ismini taşıyan bir ilçede yaşıyoruz ve gurur duyuyoruz. Gazipaşa’mız Atamızı çok seviyor. Gazipaşalılar Atatürk’ün emanetlerine sahip çıkıyor. Biz Gazipaşa Belediyesi olarak Ata’mızın izinde durmadan yılmadan yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

FESTİVALDE ARYA’YA BÜYÜK DESTEK

12. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’nde SMA tip-1 hastası Arya Bebek için stant kuruldu. Stantların yanı sıra festivalde Arya Bebek için açık artırma ile tablolar satıldı. Festivalde para ödülü kazanan yarışmacıların bir kısmı ödüllerini Arya bebeğe bağışladı. Festivalin ikinci günü akşamında ünlü sanatçı Edip Akbayram, Arya bebeğe destek olunması gerektiğini sahneden binlerce dinleyiciye duyurduktan sonra güzel günler göreceğiz çocuklar şarkısını Arya bebeğe ithaf ederek söyledi.

“GELİN HEP BİRLİKTE ARYA’YI YAŞATALIM”

Arya bebeğin kampanyasında her türlü desteği veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, konser akşamı sahnede Arya bebeğe destek istedi. Gazipaşa’mızın çocuğuna destek olalım diyen Başkan Yılmaz “ Hepimizin bildiği gibi ilçemizde SMA Tip 1 hastası Arya bebeğimiz var. Biz Belediye olarak her türlü desteği veriyoruz. Sağ olsun Kaymakamımız ve diğer kurumlar da destek oluyorlar. Sizlerin de Arya Bebeğe desteklerinizi bekliyoruz. Gelin hep birlikte Arya’yı yaşatalım.” dedi.

“GAZİPAŞA’NIN ARYA BEBEĞE DESTEK OLACAĞINA İNANIYORUM”

Konser akşamında konuşan Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, “Ben Arya bebeği çok merak ediyorum, her anını takip ediyorum. Arya bebeğe destek istiyoruz. Belediye başkanımız ve sivil toplum örgütlerimiz sağ olsun bebeğimize sahip çıktılar. Bu sahneye özellikle Arya bebeğe destek istemek için çıktım. Ben Gazipaşa’nın Arya bebeğe destek olacağına inanıyorum” dedi.

GAZİPAŞA’DA SERHAN ASKER İLE GÖRKEMLİ HATIRALAR PROGRAMI

23 Ekim Pazar günü saat 10.00’da Halk TV’de canlı yayınlanan ünlü televizyoncu Serhan Asker’in sunduğu Görkemli Hatıralar programına, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk, televizyon programcısı Metin Uca, müzisyen Gülay ve Soner Olgun konuk oldu. Festival alanında yapılan program çekimine Gazipaşa ve çevre ilçelerden yoğun bir katılım sağlandı. Programda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, Gazipaşa’dan, Cumhuriyet’ten ve sanattan sohbet edildi. Halk TV’den canlı yayınlanan programda, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa’yı ve Türkiye’de sadece Gazipaşa’da yetişen çekirdeksiz nar ve tropik meyveleri tanıttı. 6. Uluslararası Gazipaşa Kültür ve Sanat Sempozyumu kapsamında Gazipaşa’ya gelen yabancı sanatçılar tarafından yapılan Atatürk’e özel portreler, Televizyon ekranlarından izleyicilere sergilendi. Gazipaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri, şarkılar ve türkülerle Gazipaşa tanıtımının yapıldığı program vatandaşlar tarafından büyük beğeni aldı. 12. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali, dün saat 17.00’de stantların toplanmasıyla sona erdi.

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27