Tarih: 22.10.2022 01:31

FESTİVAL COŞKUSU

Facebook Twitter Linked-in

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçeye Gazipaşa isminin verilişinin 100’üncü yıldönümü anısına düzenlenen Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali, bu yıl 12’nci kez kapılarını açtı. Coşku ve heyecana sahne olan festival, saat 10.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda kortej yürüyüşüyle başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğinde protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla yapılan yürüyüş, Atatürk Parkı içine kurulan festival alanında son buldu. Renkli görüntüleri ve Yörük kültürünü içinde barındıran festivale, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Antalya milletvekilleri Rafet Zeybek, Cavit Arı ve Aydın Özer, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av. Cansel Tuncer, siyasi parti temsilcileri, kamu ve kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“GAZİPAŞA; BARIŞIN, ÖZGÜRLÜĞÜN, DEMOKRASİNİN ŞEHRİ!”

Gazipaşa Belediyesi halk oyunu ekibi tarafından yapılan halk oyunu gösterisinin ardından saygı duruşuna durulup, İstiklal Marşı okundu. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, festivalin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Yılmaz, “Düzenlediğimiz festival ile birlikte bu yıl, kahraman vatandaşlarımızın ulusun kurtuluşuna verdiği destekler için, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilçemize Gazipaşa isminin verilişinin 100. yılını kutluyoruz. Gazipaşa; barışın, özgürlüğün, demokrasinin şehri! Gazipaşa; bereketli toprakları ile üretimin ve tarımın başkenti! Gazipaşa; doğasıyla, kültürüyle, mis kokulu yaylalarıyla gönüllere taht kurmuş Yörükler şehri! Gazipaşa; düşmana karşı kahramanca savaşmış yiğitlerin şehri! İşte bu güzel şehir Gazipaşa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini, 100 yıldır gururla ve onurla taşıyan, sıcacık, cesur ve özgür insanların şehri!” dedi.

“KÖYLÜ VE ÇİFTÇİ ÇOCUĞU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Gazipaşa’yı ve ilçede yetişen ürünleri tanıtmayı kendisine görev edindiğini dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Ben, Gazipaşalı olmaktan, bu topraklarda yetişip uzun yıllar memleketin her köşesinde görev yapmış olmaktan, köylü ve çiftçi çocuğu olmaktan ve siz değerli insanların, Gazipaşa’mın belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum. İlçemizi güzelleştirmek ve burada yetişen lezzetleri tüm dünyaya tanıtmak bizim için çok önemli. Aroma ve görsel anlamda Türkiye’de sadece Gazipaşa’da yetişen Çekirdeksiz Narımızı ve son yıllarda ilçemizde yetiştirilen tropikal meyveleri, festivalimiz aracılığıyla tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. İlçemizde yetiştirilen bu güzide ürünleri, daha fazla insana ulaştırabilmek için başladığımız Tropikal Park projemizin çalışmaları da hızla devam ediyor. İlçemizde yetişen bütün tropikal meyveleri görebileceğimiz, rahat bir nefes alabileceğimiz, içerisinde spor aktivitelerinin ve yaşam alanlarının da bulunacağı Tropikal parkımızı, önümüzdeki yıl içerisinde, yine sizlerle birlikte büyük bir coşkuyla açacağız” diye konuştu.

“ATA’MIZIN DEĞERLİ EMANETİ “GAZİPAŞA” İSMİNİ

GURURLA VE BÜYÜK BİR ŞEREFLE TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Bizler bitmeyecek, tükenmeyecek Atatürk sevgimiz için, Gazipaşa’mız için, ülkemizin aydınlık geleceği için durmadan, yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmasına devam eden Yılmaz, “Hiç şüphesiz ki Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve yol göstericisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Huzurunuzda Büyük önderimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Ata’mızın değerli emaneti “Gazipaşa” ismini, O’na yakışır bir şekilde, onurla, gururla ve büyük bir şerefle taşımaya devam edeceğiz. İlçemize Gazipaşa isminin verilişinin 100. yılı ile 12’nci Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali’ni coşkuyla kutladığımız bu güzel günde, bizleri yalnız bırakmayan; kurum müdürlerimize, muhtarlarımıza, üreticilerimize, festivalimizde stant açan vatandaşlarımıza, halk oyunları ekibimize ve festivalimizdeki etkinliklerde faaliyet gösteren ve festivalimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum. İlçemize Gazipaşa isminin verilişinin 100. yılı hepimize kutlu olsun. Festivalimizin Gazipaşa’mıza ve katılımcılara hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM ALTUN: SİZLERLE BİRLİKTE BU GURUR VE ONURU YAŞAMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın ardından kürsüye gelen Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Gazipaşa’da görev yapmaktan onur duyduğunu belirterek, “Bugün çok anlamlı bir gün. İlçemize Gazipaşa isminin verilişinin 100’üncü yılı. Aynı zamanda benim ikincisine, hepimizin de 12’ncisine şahit olduğu Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivalimizde bulunmaktan, sizlerle birlikte bu gurur ve onuru yaşamaktan çok mutluyum. İnşallah nice yıllarımız bu şekilde şenlikli, aktivitesi bol şekilde geçer” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından festivalin açılış kurdelesi kesildi. Kaymakam Orhan Altun ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, davetliler ve vatandaşlarla birlikte festival alanına kurulan stantları gezdi. Festivale şehir dışından katılan davetliler, Gazipaşa’ya özgü çekirdeksiz nar ile tropikal meyvelerin tadına baktı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —