FEN LİSESİ BAŞARIYA DOYMUYOR

.

EĞİTİM 15.08.2024 09:44:00 0
FEN LİSESİ BAŞARIYA DOYMUYOR

EĞİTİMDEKİ başarısı ile Gazipaşa’da adından sıkça söz ettiren Gazipaşa Fen Lisesi’nin Müdürü Ahmet Güngör, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok öğrencisinin Türkiye’nin en yüksek puanlı çeşitli üniversitelerine yerleştirildiğini dile getirdi.


Geçtiğimiz yıl YKS yerleştirme sonuçlarına göre 55 öğrencisini başta Tıp ve Mühendislik Fakülteleri olmak üzere Türkiye’nin en seçkin ve prestijli üniversitelerine yerleştirme başarısını gösteren Gazipaşa Fen Lisesi, bu yılda başarılarına yenisini ekledi. 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre ilk tespitler ışığında en az 10 öğrenci Tıp Fakültesi,  5 öğrenci Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakültesi, 20 öğrenci de Mimarlık ve Mühendislik Fakültelerine yerleşti. 


“ÖZVERİ İLE ÇALIŞTIK”
Daha birçok öğrencinin de Türkiye’nin en yüksek puanlı çeşitli üniversitelerine yerleştiğini belirten, Gazipaşa Fen Lisesi’nin Müdürü Ahmet Güngör, “Başarı kısa vadeli bir takım pansuman tedbirlerle sağlanamaz, başarı için uzun ve meşakkatli bir planlama ile çalışma sürecinin gerektirir. Bizler Gazipaşa Fen Lisesi olarak 8 yıldır tüm ekip olarak büyük bir özveri ile çalışmak suretiyle bu başarıları elde ettik. Fen Lisesini kazanan her öğrenciyi bizlere verilen birer emanet olarak gördük ve bu anlayış doğrultusunda öğrencileri geleceğe hazırlama noktasında hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan özveri ile çalışmaya devam ettik.


Bir öğrencimiz de yapılan sınav neticesinde sınava giren 3 milyondan fazla aday içerisinde ilk 500 öğrenci içine girerek bizleri gururlandırdı. Maddi başarının yanında milli ve manevi değerler ışığında vatanına ve milletine bağlı birer birey olarak yetiştirmenin de gayretinde içerisindeyiz. Sınavda başarı göstererek gelecek hayallerine bir adım daha yaklaşan eski ve yeni mezun tüm öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE 


Anahtar Kelimeler: LİSESİ BAŞARIYA DOYMUYOR