FAST FOOD İŞLETMELERİNDE KIZARTMA YAĞLARI DENETLENDİ

GAZİPAŞA İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, fast food tarzı işletmelerde kullanılan kızartma yağlarına yönelik denetim yapıldı. İş yerlerinde izinler kontrol edilirken, kızartma yağları incelendi.

GÜNDEM 27.01.2024 11:38:00 0
FAST FOOD İŞLETMELERİNDE KIZARTMA YAĞLARI DENETLENDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, fast food tarzı işletmelerde kızartmada kullanılan yağlara yönelik 81 ilde eş zamanlı denetim gerçekleştirildi. Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de fast food tarzı işletmelerde yemek yaparken birçok kez kullanılan kızartma yağlarına yönelik denetim yaptı. Gerçekleştirilen denetimlerde iş yerlerinde gerekli izinleri kontrol eden ekipler, kızarma yağlarını inceledi.


“DEĞİŞTİRİLMEYEN YAĞLARIN YAPISI BOZULUR”
Tüketici sağlığının ve menfaatlerinin en üst düzeyde korunması amacıyla denetimlerin devam ettiğini belirten Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatlarıyla ilçede fast food zincirlerinde ve toplu tüketim yerlerindeki yağlara yönelik denetim gerçekleştirdiklerini kaydetti. Özçelik, denetimlerde iş yerlerinde gerekli izinlerin kontrol edildiğini ve kızartma yağlarının incelendiğini dile getirerek şöyle konuştu: "İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak denetimlerimizi 7/24 esasına göre yapıyoruz. Kızartma yağlarının belli aralıklarla değiştirilmesi gerekir. Değiştirilmeyen yağların yapısı bozulur. Ortaya çıkan kimyasallar da insan sağlığına çok ciddi zararlar verebilir. Herhangi bir işletmede karşılaştığımız olumsuz durumlarda idari işlem uyguluyoruz.”


ATIK YAĞLARI DİREK LAVABOYA DÖKMEYİN!
Özçelik, fast food zincirleri dışında evlerde de kızartma yağlarının çok fazla kullanılmaması, atık yağların direkt lavabolara dökülmemesi konusunda da uyarı yaptı. Bu durumun çevre kirliliğine neden olduğunu vurgulayan Özçelik, bu yağların atık merkezlerine ulaştırılması gerektiğine dikkat çekti.> Vildan RENDE