Tarih: 28.02.2023 13:11

FAKÜLTE BİNA BEKLİYOR

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA, beş bölümüyle açılışı yapılan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Gazipaşa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin dört bölümü, fakülte binasının yetersizliğinden dolayı açılamıyor. Açıldığı günden bu yana M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu (MYO) binasını kullanan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin, başka bir binada hizmet vermesi zorunluluğunu doğurdu. Fakültede yaşanan bina sıkıntısının çözümü için üniversite yanında bulunan belediyeye ait taşınmaz, belediye meclisi kararıyla ALKÜ’ye tahsis edildi. Tahsis kararı, 2020 yılında ağustos ayında yapılan belediye meclisinden geçmişti. 

BELEDİYE ARAZİYE EL KOYABİLECEK

Tahsis kararının ardından 2020 yılında Gazipaşa Belediyesi ile ALKÜ arasında protokol imzalandı. Aradan geçen 3 yıla rağmen Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin temeli halen atılmadı. Bu da fakültenin tam kapasite ile eğitim vermesinin önüne geçti. Gazipaşa Belediyesince üniversiteye verilen araziye bir buçuk yıl içinde bina yapılmaz ise, protokolde bulunan şerh gereğince belediye araziye el koyabilecek. Tahsis edilen araziyi kaybetmek istemeyen üniversite yönetimi, yeni yapılacak binanın 50 milyon TL’lik maliyetini hayırseverlerin desteği ile aşabileceğine inanıyor. 

UYSAL: “CİDDİ DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR” DEMİŞTİ

Toplamda beş bölümü bulunan ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) binasını kullanan fakülteye, Pilotaj bölümü, Uçak Elektrik Elektronik bölümü, Uçak Gövde Motor bölümü ve Uçak Mühendisliği gibi önemli bölümlere bina yetersizliğinden dolayı 2022-2023 güz ve yaz döneminde öğrenci alımı olmadı. Geçtiğimiz yıl, konuyla alakalı açıklama yapan Gazipaşa M. Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yavuz Uysal, “Rektörlüğümüzün bütçesi 75 milyon TL, yeni bir binanın maliyeti ise 50 milyon. Bunun için hayırseverlerimizin de ciddi desteğine ihtiyacımız var” demişti.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —