EVİ MÜHÜRLENEN VATANDAŞ: “BENİ MAĞDUR ETTİLER”

.

GÜNDEM 26.05.2023 11:26:00 0
EVİ MÜHÜRLENEN VATANDAŞ: “BENİ MAĞDUR ETTİLER”

GAZİPAŞA Belediyesi, Gökçesaray Mahallesi’nde Faik Yılmaz’a ait evi, kaçak yapı gerekçesiyle mühürleyip yıkım kararı çıkardı. Yaşanan olaya tepki gösteren mülk sahibi, 1950’lerde yapılan evde tadilat yaptığını ancak evin yeni yapı olarak gösterilip mühürlendiğini iddia etti. 

Gazipaşa’da birçok mahallede yeni yapılan binalara, “2004 yılından önce yapılmıştır” ibaresinin bulunduğu muhtar imzalı evrakları göz önünde bulundurarak izin veren Gazipaşa Belediyesi, Gökçesaray Mahallesi’nde 1950’lerde yapıldığı iddia edilen Faik Yılmaz’a ait evi, kaçak yapı gerekçesiyle mühürleyip, yıkım kararı çıkardı. Mülk sahibi ise evin yeni yapılmadığını, evde tadilat yaptığını dile getirerek yaşananlara tepki gösterdi. Evde yapılan çalışmaların şikayet edildiğini ifade eden Yılmaz, “Bu evde yaşayabilmem için tadilat kaçınılmazdı” dedi. 

“EVİ YENİ İNŞAAT DİYEREK ŞİKAYET ETTİLER”

Gökçesaray Mahallesi Kuzalan mevkii 151 ada 5 parsel üzerinde bulunan 12 nolu evin 27 Kasım 2019 tarihli Belediye Encümen Kararı ile mühürlendiğini, yine Encümen Kararı ile 11 Mart 2020’de yıkım kararı çıkarıldığını dile getiren mülk sahibi Faik Yılmaz, “Evim 1950'de taş duvar çamurdan, üstü toprak olarak babam tarafından yapıldı. 1970'lerde Antalya’ya gittim. 30 yıl orada kaldım ve döndüm. Varislerden hep hisselerini aldım ama ev göçtü.  'Tamir edeceğim' dedim. Belediye Başkanı’ndan kum istedim. 'Kumu yasakladık' dedi. Kendi imkanlarım dahilinde birkaç oda ekledim briketten ve burada düştüm ve kolum iki yerden kırıldı. Hastanede yatarken muhtar ve birkaç kişi bu evi yeni inşaat diyerek şikayet ettiler. Zabıtalar gelip bana telefon açtılar, ben de 'hastanede yatıyorum gelin' dedim. Bana 6 bin TL ceza yazmışlar. Ben pazarcıyım, haftada bir kere pazara çıkarım. Pazardan icra yoluyla arabayı çektirdiler. Parayı ödedim ama hiç yardım etmediler” dedi. 

“HALA HUZURSUZUM”

Her yağmurda evinin aktığını dile getiren Yılmaz, iddialarını şu şekilde sıraladı: “4 yıl geçti aradan, hala huzursuzum. Evi tamir edemiyoruz. Üstü yağmur yağınca içeriye akıyor. Hiç ilgilenen olmadı. Beni mağdur ettiler. Belediye Başkanı ilgilenmiyor ve İlçe Başkanıyla görüştüm. Benim sorunlarımla hiç ilgilenen olmuyor, 'ne olacak böyle' dedim. İlgilenilmezse oy durumu ne olacak seçim var dedim, o da bana “Senin oyuna ihtiyacım yok ”dedi. Yapacak bir şey kalmadı, bekliyorum. Bir an evvel görüşülüp zararımın karşılanmasını istiyorum. Dört yıldır bekleyen 200-300 torba çimentom beton oldu. Bazı eşyalarımı da çaldılar, demir gibi. Çok kaybım var, gelince zaten herkes görecek. Belediye Başkanı, belediyede çalışan bazı şahıslar ve muhtardan şikayetçiyim. Haklı olmama rağmen beni haksız duruma düşürdüler. Gereken yere müracaatımı yapacağım.” 

NEDEN MÜHÜRLENDİ?

Mühürleme ile ilgili belediyenin verdiği kararda; “Belediyemiz tarafından mühürlenen söz konusu yapı; 7,8 metrekare 6 metre etaplarında 46,80 metrekare alanında ve yapım aşamasında olduğu belediyemizce tespit edilmiş ve 3194 Sayılı İmar Kanununun 32. Maddesi gereğince mühürlemiştir” ifadeleri yer aldı. 

YIKIM KARARINDA ŞU İFADELER YER ALDI

11 Mart 2020’de Belediye Encümeni’nce alınan yıkım kararında ise şu ifadelere yer verildi: “İlçemiz Gökçesaray Mahallesi sınırları içerisinde Faik Yılmaz tarafından kaçak yapı yapıldığının tespit edildiği ve 27.11.2019 tarihinde mühürlendiği, bir aylık bekleme süresi içerisinde her hangi bir talepte bulunmadığı anlaşılmış olup, Faik Yılmaz’ın yapmış olduğu yapının yıkılmasının Emcümence uygun görüldüğüne oybirliği ile karar verildi.”