ESNAFIN SIRBİSTAN VATANDAŞIYLA İMTİHANI

GAZİPAŞA’DA, Sırbistan vatandaşı olduğu iddia edilen yabancı şahıs, esnaflara zor anlar yaşatıyor.

GÜNCEL 9.12.2022 13:19:00 0
ESNAFIN SIRBİSTAN VATANDAŞIYLA İMTİHANI

Esnaflar, otomobiline yüklediği eşyalarla Gazipaşa’ya gelen ve eşyalarını dükkanların önüne boşaltan Sırbistanlı vatandaşla ilgili çözüm bekliyor.

İlginç olay, Pazarcı Mahallesi, Denizkızı Kavşağı’nda bulunan oto yıkama servislerinin bulunduğu bölgede yaşandı. NI 306-VT plakalı otomobiliyle Gazipaşa’ya gelen ve Sırbistanlı olduğu öğrenilen yabancı şahıs, son bir haftada bölgede bulunan esnafları canından bezdirdi. Aracında bulunan binbir çeşit eşyaları, esnafların dükkandan ayrıldığı saatlerde dükkanların önüne boşaltan yabancı şahıstan rahatsız olan esnaflar, yaşanan durum çözüme kavuşturulmasını istiyor.

Sırbistanlı şahsın, aracında bulunan eşyaları defalarca iş yerine indirdiğini dile getiren bölge esnafı, Sırbistanlı vatandaşla ilgili çözüm bekliyor. Yabancı şahısın kimseyle konuşmadığını dile getiren esnaflar, durumu polise bildirdiklerini, polisin şahsı incelediklerini ancak vatandaşla ilgili herhangi bir işlem yapmadıklarını da ileri sürdüler. Şahıstan tedirgin olduklarını ifade eden esnaflar, şahsın sadece kahve ve ekmekle karnını doyurduğunu, yardıma muhtaçsa yardım edilmesi gerektiğini de sözlerine eklediler. >Geylani TOPALOĞLU

000

BU NASIL ARKADAŞ?

GAZİPAŞA’DA arkadaşının otomobilini bıçak zoruyla gasp eden alkollü ve ehliyetsiz sürücü kaza yaptı. Kazada yaralanan sürücü, tedavisinin ardından gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

Kaza, saat 04.20 sıralarında ilçeye bağlı Beyobası Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, arkadaşına ait 07 LV 339 plakalı otomobili bıçak zoruyla gasp eden Şükrü Ali E., Gazipaşa’dan Alanya istikametine seyir halindeyken, Sanayi Kavşağı’nda  aracın direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkıp savrulan otomobil, orta refüjde bulunan bordür taşına çarparak durdu. Kazada, Şükrü Ali E. yaralandı.  Kazayı görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Alınan ihbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gazipaşa Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan Şükrü Ali E.’nin, arkadaşının aracını bıçak zoruyla gasp ettiği ve ehliyetsiz olduğu tespit edildi. Sürücünün hastanede yapılan alkol muayenesinde ise 0.64 promil alkollü olduğu belirlendi.

Jandarma ekipleri kazayla ilgili inceleme başlatırken, sürücü tedavisinin ardından gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. >Geylani TOPALOĞLU

000

MTAL’den Karatepe’de

 unutulmaz etkinlik

GAZİPAŞA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri ve öğretmenleri, AHENK projesi kapsamında Karatepeli öğrencilerle bir araya geldi.

Antalya Valiliği’nin başlattığı Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi (AHENK) etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Projenin amacı çağın becerileri ve insani değerleriyle donanmış, yaratıcı ve girişimci çalışmalar ile fark yaratarak bilime sevdalı, kültüre meraklı, duyarlı, nitelikli, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmek olarak belirlenmişti. Bu amaç doğrultusunda il genelinde düzenlenen farklı etkinliklerden bir tanesi de Gazipaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından düzenlendi. Karatepe İlk ve Ortaokulunu ziyaret eden MTAL öğrencileri ve öğretmenleri, Karatepeli öğrencilere unutamayacakları bir gün yaşattı.

MTAL’de eğitim ve öğrenimini sürdüren Çocuk Gelişimi ve Eğitimi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırlamış olduğu animasyon gösterisi Karatepeli öğrencilerin beğenisine sunuldu. Ardından bölüm öğrencilerinin hazırladığı eğitici oyuncaklar ve kitaplar Karatepeli öğrencilere dağıtıldı.

Etkilik kapsamında Karatepe’de bulunan Güzellik ve Saç Bakım alanı öğrenci ve öğretmenleri ise çocukların saçlarını şekillendirdi. GAZİPAŞA Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Müdürü Ebubekir Asa, “Bu tarz etkinliklerin hem şehirden uzakta yaşayan çocuklarımızı mutlu edip hem de okulumuz alanlarının tanıtımına etkisi olacak” dedi.  Etkiliklerin yıl boyunca farklı köy okullarında devam edeceğini söyleyen Asa,  öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27