ESNAFIN HAMİSİ REKOR TAZELEYECEK

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin yarın yapılacak seçiminde 8’inci kez seçilmesine kesin gözüyle bakılan Yörük Mustafa, kırılması zor rekorunu yeniden tazeleyecek.

GÜNDEM 27.01.2023 12:16:00 0
ESNAFIN HAMİSİ REKOR TAZELEYECEK

GAZİPAŞA’DA başkanlığını esnafın efsane başkanı olarak bilinen Yörük Mustafa lakaplı Mustafa Şahin’in yaptığı Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, 2021-2022 Yılları Birleştirilmiş Olağan Genel Kurul Toplantısını yarın gerçekleştirecek. Saat 10.30’da başlayacak toplantı, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Düğün ve Konferans Salonu’nda yapılacak. Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Bölge Birliği Temsilcileri ve Dış Denetçinin belirleneceği seçime, Yörük Mustafa tek aday olarak katılacak. 


HEM ESNAFA HEM KOOPERATİFE KAZANDIRDI


Yarın yapılacak genel kurulda 8’inci kez başkan seçilecek Yörük Mustafa, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin başkanlığına ilk seçildiği günden bu yana, Gazipaşa ve Gazipaşa esnafının kazanması için mücadele etti. Esnafa kredi veremez bir kurum haline gelen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ni kısa sürede ayağa kaldıran Başkan Şahin, geride bıraktığımız yıllarda esnafa verdiği kredilerle, adeta esnafın can suyu oldu. Hem esnafa hem de Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne kazandıran Yörük Mustafa, kooperatifin Gazipaşa Adliyesi arkasında bulunan mevcut hizmet binasını ilçe halkının kullanımına sundu. 


ESKİ BİNAYA YENİ PROJE


Eserlerine ve hizmetlerine yenilerini ekleyen Yörük Mustafa, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin Pazarcı Mahallesi, Gemiyakası Caddesi üzerindeki eski hizmet binasının bulunduğu alanı kamuya kazandırmak için harekete geçti. Arsanın satışından vazgeçip, söz konusu eski binanın yerine daha modern bir proje yaptıran Başkan Şahin, o gün aldığı satıştan vazgeçme kararının, bugün ne kadar yerinde bir karar olduğunu herkese kanıtladı. Yörük Mustafa, geçtiğimiz yıl çizimini yaptırdığı projenin temelini bu yılbaşında attırmıştı. Sona gelinen 5 katlı yeni binada bulunan ofis ve dükkanları kooperatif ve ilçe halkının kullanımına sunulacak. 


ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLECEK


Yarın yapılacak genel kurul toplantısında önemli gündem maddeleri masaya yatırılacak. Yoklama ve açılışla başlayacak toplantı, başkanlık divanının oluşturulması ile devam edecek. Ardından saygı duruşuna durulup, İstiklal Marşımız okunacak. Toplantıda, 2021 ve 2022 yıllarına ait Yönetim Kurulu Yıllık Çalışma Raporları ve Denetim Kurulu Raporları ile 2021 ve 2022 yıllarına ait Bilanço ve Gelir-Gider tabloları okunup, Yönetim ve Denetim Kurullarının ibraları oylanacak. Yine toplantıda, 2023 ve 2024 yılları olağan genel kurullarının birleştirilerek 2025 yılında yapılması hususu ile bakanlık tarafından hazırlanan “Örnek Ana Sözleşme İntibakı ve kooperatif tarafından yapılan ve yapılacak olan bağış ve yardımlar görüşülerek karara bağlanacak. 


ESNAFA YAPILAN YARDIMLAR HAKKINDA BİLGİ VERİLECEK


Genel kurul toplantısında; pandemiden etkilenen, başına kaza gelen, ağır hasta olan ve raporlarla belgelenerek, ESSAN EKK Organizasyon Emlak Sanayi Ticaret Şirketi’nden 253 esnafa yapılan 372 bin liralık geri dönüşsüz yardımlar, kooperatif ortaklarının bilgi ve onayına sunulacak. 


YENİ BİNADA YER ALAN OFİS VE DÜKKANLARIN FİYATLARI BELİRLENECEK


Genel kurulda, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin efsane Başkanı Mustafa Şahin tarafından kooperatife kazandırılan, Pazarcı Mahallesi, Gemiyakası Caddesi üzerindeki eski hizmet binasının bulunduğu alana yapılan projede yer alan ofis ve dükkanların satış bedelleri belirlenecek. Yine projede satılmayan ofis ve dükkanların kiraya verilmesi hususunda Yönetim Kurulu’na yetki verilmesi oylanacak. Yine genel kurulda kooperatife ait hizmet aracının satılması ve yerine yeni bir hizmet aracının alınması hususu görüşülüp karara bağlanacak. 


BAŞKAN ŞAHİN’DEN DAVET VAR


Yarın yapılacak genel kurul öncesi esnafa seslenen Yörük Mustafa, Gazipaşa esnafını genel kurula davet etti. İlk toplantıda çoğunluğu sağlayıp genel kurulu yapmak istediklerini dile getiren Başkan Şahin, “Değerli ortaklarımız; kooperatifimizin Cumartesi günü (Yarın) saat 10.30’da genel kurulu vardır. Kooperatifimize ait düğün ve konferans salonumuzda yapacağımız genel kurul toplantımıza katılmanızı önemle rica ederiz” dedi.


Anahtar Kelimeler: ESNAFIN HAMİSİ REKOR TAZELEYECEK