ESNAFI PANDEMİ YIKAMADI EKONOMİK KRİZ YIKACAK

Sanayi sektöründe yapılan elektrik indiriminden esnafların da yararlanması gerektiğini belirten Esnaf Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, “Pandeminin yıkamadığı esnafı, ekonomik kriz yıkacak. Devlet büyüklerimizin esnafa sahip çıkması

GÜNDEM 1.02.2023 11:42:00 0
ESNAFI PANDEMİ YIKAMADI  EKONOMİK KRİZ YIKACAK

GAZİPAŞA Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Ali Sönmez, esnafın yaşadığı sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulundu. Giderlerini karşılamakta zorlanan esnafları, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle yükselen kira ve özelleşen elektrik şirketinin uyguladığı zamların yıprattığını dile getiren Sönmez, pandemide ayakta kalmayı başaran esnafların ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçirdiğine dikkat çekti. Dövizde yaşanan yükselişin, pandemiden daha etkili olduğunu ifade eden Sönmez, “Esnaf ve sanatkarlarımız, her yönden desteklenmeli” dedi. 


“ELEKTRİK İNDİRİMİNDEN ESNAFLAR DA YARARLANSIN”


Sanayide kullanılan elektriğe yapılan yüzde 16’lık indirimin esnaf ve sanatkarları da kapsaması gerektiğini söyleyen Sönmez, “Tüm yurtta olduğu gibi Gazipaşa’daki esnaflarımızın da yaşadığı sıkıntılar belli. Esnaflar kira, elektrik, BAĞ-KUR ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanıyor. Bazı işletmelere gelen elektrik faturaları, kiralarla yarışıyor. Esnafın elektrik indiriminden faydalanması şart oldu. Aksi halde kriz derinleşerek, kapanması zor bir yara haline gelecek. Devlet büyüklerimizden esnaflarımıza destek çıkmasını bekliyoruz” diye konuştu. 
BAĞ-KUR fiyatlarının da ciddi derecede yüksek olduğunu dile getiren Sönmez, hükümetin esnaf ve tarım BAĞ-KUR prim fiyatlarına yeni bir düzenleme getirmesini istedi. Başkan Sönmez, kira, elektrik, BAĞ-KUR ve diğer maliyetleri her geçen gün arttan esnafın desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27