ESNAF, SÜRAT KARGO MAĞDURU

.

GÜNDEM 19.09.2024 01:51:00 0
ESNAF, SÜRAT KARGO MAĞDURU

Gazipaşa’da, seyyar bir araçla “Gel-Al” şeklinde ilçe halkına hizmet veren ve bu uygulaması ile tartışma konusu olan Sürat Kargo, şimdi de esnafları çileden çıkardı. Kargolarını almak için bölgeye giden vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğunu ve araçlarını park ederek dükkanlarının önünü kapattığını belirten esnaflar, emniyeti ve zabıta ekiplerini duyarlı olmaya davet etti. 

GAZİPAŞA’DA Sürat Kargo’nun dağıtım ofisinin bulunmaması ilçe halkına zor anlar yaşatıyor. Kargo aracının belirli günlerde ve sadece belirlenen saat aralığında Gazipaşa’ya gelerek,  müşterilerine “Gel-Al” şeklinde hizmet vermesi vatandaşları mağdur ediyor. Bir süre önce Süleyman Gür Bulvarı üzerinde dağıtım yapan şirket, son aylarda İstiklal Mahallesi Komşu Mağazası yanında kargo dağıtımlarına devam ediyor. Bu uygulaması ile tartışma konusu olan Sürat Kargo, geçtiğimiz gün sağanak yağışın etkili olduğu gün vatandaşları mağdur etmişti. Müşterilerini her gün 17.00 ile 18.00 saatleri arası kargo aracının bulunduğu yere çağıran kargo şirketi, şimdi de çevre esnafının korkulu rüyası oldu.  

 

YOLU GASBETMELERİNE NEDEN GÖZ YUMULUYOR? 

Kargolarını almak için bölgeye giden vatandaşların uzun kuyruklar oluşturduğunu ve araçlarını park ederek dükkanlarının önünün kapatıldığını belirten esnaflar,  Emniyeti ve Zabıta ekiplerini duyarlı olmaya davet etti. Yolların kimsenin malı olmadığını dile getiren esnaflar, “Herkese ait olan yolu gasp eden kargo şirketine neden müdahale edilmiyor? Seyyar bir araçla “Gel-Al ” adı altında ilçe halkına hizmet veren Sürat Kargo’nun bu uygulamasının son bulmasını istiyoruz. Kargonun teslim süresi 1 saat deniliyor, ama vatandaşlar uzun kuyruğa girmemek için zaten 1 saat önceden geliyor. Bekleme süresini de düşünürsek en az 3, 4 saat araçlar ve motosikletler dükkanların önlerinde bekliyor. Dükkanımız sıra kuyruğundan ve araç parklarından gözükmüyor bile. Tamamen dükkanımızın önü kapatılıyor. Maddi zarara uğruyoruz. Bir an önce bu uygulamaya çözüm bulunmalı. Kendi esnafımızın ayağına sıkıyoruz. Uygunsuz park edenlerin de gereken cezai işlemlerin uygulanmasını istiyoruz. Kimsenin yolu gasp etme hakkı yoktur” ifadelerini kullandılar. >Geylani TOPALOĞLU 

 

 


Anahtar Kelimeler: ESNAF SÜRAT KARGO MAĞDURU