Tarih: 20.09.2022 15:07

ESNAF KREDİYLE AYAKTA DURUYOR

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, ekonomik sıkıntılarla mücadele eden Gazipaşa esnafına adeta can simidi oluyor. Geride bıraktığımız yıllarda koronavirüs pandemisi nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan esnaf, geçtiğimiz yıl döviz kurunun beklenmedik yükselişi karşısında darbe üstüne darbe aldı. Kira giderlerinin yanında elektrik, su, malzeme ve tüm gider kalemleri kat ve kat artan Gazipaşa esnafı, ekonomik sıkıntıdan kurtulmak için çözümü kredi kullanmakta buldu.

425 ESNAFA 79 MİLYON TL KREDİ VERDİK

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, Gazipaşa esnafının krediyle ayakta durduğunu belirtti. Pandemi ve döviz kuruna bağlı olarak esnafların son 3 yıldır ciddi ekonomik sorunlarla mücadele ettiğini dile getiren Başkan Şahin, “1 Ocak 2022 tarihinden bugüne kadar 425 esnaf ve sanatkarımıza 79 milyon TL kredi verdik. Esnafımızın sıkıntısına çözüm üretmek için elimizden gelen desteği sağladık. Bu şekilde hem Gazipaşa’ya sıcak para girmiş oldu hem de esnafı rahatlattık” dedi.

“BİRİNCİ DERECEYİZ”

Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin Türkiye genelinde birinci derece olduğunu dile getiren Şahin, “Kooperatifimizin plasmanı da çok iyi. Elimizde olan parayı, esnafımıza kredi vererek destek oluyoruz. Geri ödemede her hangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Gazipaşa’mızın esnafı, borcuna sadık. Bunu her defasında söylüyorum. Geri ödemelerde Hemen hemen 100 kişiden 75’i borcunu zamanında ödüyor, 100 kişinin 25’i ise geciktirerek ödüyor. Bizim esnafımızda duyarlı. Aksaklıklar olabiliyor, ama ödeniyor” ifadelerini kullandı.

“KRİTERLERİ SAĞLAYAN HERKESE KREDİ VERİYORUZ”

Kredi kullanırken kooperatifin bazı kriterleri olduğunu söyleyen Gazipaşa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Şahin, “Bu kriterleri sağlayan herkese kredi veriyoruz. Elimizden geldiğince esnaflarımızın sıkıntılarına çözüm üretmeye çalışıyoruz. Kredi kullanma düşüncesi olan ve bu konuda bilgi almak isteyen her esnafımız, kooperatifimize gelerek bilgi alabilir” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —