ESNAF KREDİ İLE AYAKTA

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat Mülazımağaoğlu, kooperatif olarak 2023 yılında 785 esnafa toplam 298 milyon 835 bin lira kredi kullandırdıklarını açıkladı.

GÜNDEM 25.01.2024 09:40:00 0
ESNAF KREDİ İLE AYAKTA

GAZİPAŞA Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat Mülazımağaoğlu, kooperatifin 2023 yılı istatistiklerini paylaştı. Başkan Mülazımağaoğlu, kooperatifin 1 Ocak 2023 tarihinden 31 Aralık’a kadar geçen 1 yıl içinde 785 esnafa toplam 298 milyon 835 bin lira kredi kullandırdığını belirtti.


“BİN 876 KAYITLI ÜYEMİZ VAR”
Gazipaşa esnafına can simidi olan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’ne kayıtlı üye sayısının bin 876 olduğunu dile getiren Mülazımağaoğlu, 2023 yılında kooperatife 199 yeni üyenin kaydolduğunu; 9 üyenin ise kaydını sildirdiğini aktardı. 


“TAKİP ORANIMIZ YÜZDE 0”
Mülazımağaoğlu, kooperatif olarak Gazipaşa’nın Türkiye genelinde takip oranı açısından ilk sıralarda yer aldığını dile getirerek, şöyle devam etti: “ Takip oranımız yüzde sıfır. Kooperatifimizin plasmanı çok iyi durumda. Plasman üst limitimiz 650 bin lira, faiz oranımız ise yüzde 25”


ÜYELERİMİZİN YÜZDE 98’İ KREDİ KULLANDI
Kooperatife kayıtlı üyelerin yüzde 98’inin 2023 yılında kredi kullandığını belirten Gazipaşa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nihat Mülazımağaoğlu, “İhtiyacı olan her esnafa kooperatif olarak kredi desteği veriyoruz. Nace koduna göre vereceğimiz kredi limitlerini belirliyoruz. Devletimiz bize istediğimiz kadar plasman gönderiyor. Biz de onların gönderdiği plasmanı üyelerimize dağıtıyoruz” ifadelerini kullandı.


“DAHA DA YUKARI TAŞIMAK İSTİYORUZ”
Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin faal bir şekilde hizmetlerini sürdürdüğünü dile getiren Mülazımağaoğlu, “Kooperatifimiz zaten çok iyi durumda. Ama biz daha da yukarı taşımak için Yönetim Kurulumuz ile birlikte elimizden geleni yapıyoruz. Bunun için tüm personelimiz de özveri ile hizmet veriyor. Desteklerinden dolayı Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı Abdülkadir Akgül’e, 6. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural’a ve Halk Bankası Genel Müdürlüğü’ne ve Gazipaşa Halkbank Şube Müdürü Mustafa Tugay Aydemir’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: ESNAF KREDİ AYAKTA