Tarih: 29.11.2023 10:34

ESERLER İLE MARKA ŞEHİR İNŞA EDECEĞİZ

Facebook Twitter Linked-in

Manşet Gazetesi’ne demeç veren AK Parti Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Akçocuk, hataya geçirmek istediği projeler hakkında bilgiler verdi. Samimi açıklamalarda bulunan Akçocuk, “Eserler ile marka şehir inşa edeceğiz” dedi. 


AK PARTİ Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı Mali Müşavir Mustafa Akçocuk, Manşet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Selçuk Öztürk’e verdiği röportajla Gazipaşa’da hataya geçirmek istediği projeler hakkında bilgi verdi. “Aday olmanız ve seçilmeniz durumunda Gazipaşa’daki en büyük hedefiniz ne sorusuna “Marka şehir inşa edeceğiz” cevabını veren Akçocuk, “Yaklaşık 4 yıldır, genel ve yerel ölçekli Antalya ve Gazipaşa’nın sorunları ve çözümleri üzerine çalışıyorum. Ekibimle birlikte Gazipaşa ve Gazipaşa gönüllülerine Gazipaşa’da yaşamanın ve Gazipaşalı olmanın farkını yaşatmak istiyoruz. Sessiz cennet Gazipaşa’mızda turizm, tarım, sanayi ve yaşam kentleri, gençlik spor merkezi ve spor üniteleri, doğa ve kış turizmi ile küçük organize sanayi alanlarında yapacağımız planlama ve projeler ile Gazipaşa’nın ve yatırımların önünü açacağız” dedi. 
 

İŞTE O RÖPORTAJ
“Hedefimiz marka şehir Gazipaşa” söylemini aday adayları tanıtım toplantısında da dile getirmiştiniz. Gazipaşa’yı marka şehir yapacak plan ve programlarınız var mı?
Akçocuk, “Hedefimiz; Gazipaşa ve Gazipaşalılara gurur kaynağı olacak rahat müreffeh huzur içinde yaşanabilecek marka bir şehir bir Gazipaşa oluşturmak. Bu konuda hazırız ve kararlıyız. Hedefimiz marka şehir Gazipaşa… Ben adayım demekle bu iş olmuyor. Bir gerçeğin daha ortaya çıkmasını istiyorum, Gazipaşa’mızı yönetmeye talip olanların ve yönetenlerin, açıklama ve deklere ettikleri vizyon projelerin aslında vizyon proje olmadığı, vizyon proje diye vaat ettikleri, yol, su, park, imar, alt ve üst yapı hizmetlerinin belediyenin asli görevleri arasında olduğunu belirtmek isterim. Belediyenin asli görevlerini vizyoner proje diye sunmak, vatandaşlarımız ile dalga geçmektir. Ben bunları dile getireceğim, öyle bir dünya yok. Bu gün şehrimizde CHP’ne gönül veren dostlarımız ve arkadaşlarımızda bu durumdan rahatsız. Çünkü bu şehirde pislenen denize hepimiz giriyoruz, şehirde tozu hepimiz yiyoruz, şehirde bir olumsuzluktan hepimiz zarar görüyoruz. Gazipaşa’yı marka şehir yapacak plan ve programlarımız projelerimizde var. 
 

Gazipaşa; doğası, tarihi ve jeolojik konumu ile çok önemli bir şehir. Sizce Gazipaşa’yı yönetenler Gazipaşa’nın bu yönünü iyi kullanabiliyor mu?
Gazipaşa’mız tarım, hayvancılık, turizm, sanayi ve doğa turizmi ile spor alanlarında, havaalanı avantajı ve yapılacak yat limanı ile eşsiz güzel ve eşsiz imkanlara sahip bir şehirdir. Doğup büyüdüğüm bu şehirde mevcut hali ile avantajların hiç birisinin kullanılmadığı gibi bunların dezavantaj haline geldiğini görüyoruz, Gazipaşa halkımız bu avantajlardan faydalanamadığı gibi yükünü de halkımız çekiyor. Günü kurtarmak amaçlı yapılan pansuman çalışmalar yarınları daha da içinden çıkılmaz bir hale getirecek. 
 

Gazipaşa’yı geliştirebileceğinize inanıyor musunuz?
Ben neden aday adayı oldum. Gelişen ve değişen Gazipaşa’mızın da değişim ve gelişime ayak uydurabilmesi ve hatta değişim ve gelişimleri kendimiz belirlemek için aday adayı oldum. 
Diyelim ki aday gösterildiniz ve seçimi kazandınız, nasıl bir yönetim anlayışınız olacak? 
Değişen ve gelişen dünyada ve Gazipaşa’mızda artık, yeni bir yönetim anlayışı, yeni fikirler, yeni bir vizyon ve misyon ile Gazipaşa’mızı Marka şehir yapmak için cesaretle kararlı bir düşünce ve değişime ihtiyaç var. Bu ihtiyaca cevap vermek için genç, dinamik, ekip ruhu ile çalışan, çalışkan, fikir üreten eleştiri ve ortak akılı benimsemiş cesaretli ve kararlı ekibimle göreve hazırım. 
 

Bu konuyu biraz daha açmanızı istiyorum. Yönetim anlayışınızı maddeler halinde sıralar mısınız?
1- Şehirde hizmet etmiş bu şehrin geleceğine önem veren herkesin fikir ve düşüncelerine önem vereceğiz, Ortak akıl ve eleştiri kültürü vazgeçilmezimizidir.  
2- Halkına hizmet ve şehrin yaşam güvenliğinden ve halkının refahından sorumludur anlayışına sahibiz.  
3- Şehrin ekonomik kalkınmasının ekonomik ve sosyolojik yatımlar ile olacağının bilincindeyiz.  
4- Sadece kendi sorumluluk dönemi değil, sonraki yönetim nesillerine de yön verecek uzun vadeli plan ve projelere açık olacağız. Devlette esas olan devamlılıktır ilkesini idrak etmiş bir anlayışa sahibiz.  
5- Kibir ve ayrıştırmadan uzak, farklılıklarımızı zenginliklerimiz olarak gören bir anlayış ve hizmet desturu anlayışına sahibiz.  
 

Peki, hizmet ve proje anlayışınız nedir?
Belediye asli görevlerini yapacak bu halkına belediyenin bir lütfu değildir. Bu görevleri proje veya halka bir taahhüt olarak sunulmasını da doğru bulmuyoruz. Bu göreve talip olmak zaten, Mesire alanı, park, yol su, İmar, sportif olaylara destek, temizlik, alt yapı üst yapı gibi hizmetlerini yapmaya talip olmaktır. Bu tür hizmetlerin proje olarak saymıyoruz. 
Projelerinizin tamamını ilerleyen süreçte açıklayacağınızı söylemiştiniz… Okuyucularımıza ilçemize kazandırmak istediğimiz projelerden kabaca bahsetmek ister misiniz?   
Elbette… Hep söylediğim gibi Gazipaşa’yı marka şehir yapacak projelerimiz var. Bunları madde madde açıklayayım.
1- İlçemize şanına yakışır, bir şehir meydanı kazandıracağız, Gazipaşa denince şehir meydanı konuşulacak, hem katma değeri olacak, bir taraftan marka şehir olma yolunda ilk adım olacak. 
2- Transit geçişli kavşak ve Çok Katlı otopark ile şehrin tarfik sorunu çözülecek.    
3- Ulaşım sorununda Çevreci, Güvenilir ve katma değer üretecek raylı sistem ile toplu taşıma büyük ölçüde çözülecek.    
4- Turizm, Tarım ve ziraat, Sanayi ve küçük organize sanayi alanında yapılacak çalışma ile plan ve 18. Madde tadilatları şehrin dokusuna uygun olarak yatırım ve projelere açılacak. Havaalanı yolu göremeye değer olacak.  
5- Yapılacak Plan ve Projeler ile şehrimiz Tarım, Turizm, Sanayii ve bir çok ekonomik yatırımdan havaalanının avantajını da kullanarak ekonomik rantdan faydalanacak. Esnaf, çalışan ve tüm Gazipaşa halkı şehrin şu an boşa giden ekonomik imkanlarından faydalanacak, Gazipaşa’dan çalışma ve alışveriş için şehir dışına giden insanlarımız gitmeyecek.      
6- Şehrimize küçük organize sanayi kazandıracağız. 
7- İlçemize yakışır bir belediye hizmet binasını 1,5 yılda ilçemize kazandıracağız. Müze için gerekli girişimlerde bulunacağız. 
8- Gençlik merkezi ve çok amaçlı spor ünitesi kazandıracağız. Utulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi yaşatacağız. 
9- Belediyemize ait kaynakları ve arazileri kesinlikle satmayacağız. Bu arazileri sürekli gelir getiren mülkler haline getireceğiz.  
 

Gazipaşa halkına ne mesaj vermek istersiniz? 
Risk almaktan ve sorumluluktan çekinmeyiz, Gazipaşa’mızın önünde 25 veya 30 yılına ışık tutacak, bir plan dahilinde trafik, toplu taşıma, alt ve üst yapı hizmetlerinin yanında, tarım, turizm, sanayi, organize sanayi, yaşam kentleri, teleferik, kış turizmi konusunda vizyoner ve cesur projelere imza atmaya hazırız. Genç, dinamik, çalışkan ve sonuç odaklı çalışma ekibimizle, yapılacak vizyon projeleri hayata geçireceğiz, Gazipaşa’yı bir marka şehir yapma sözümüz var. Halkımızdan vize istiyorum. Önümüzdeki günlerde proje detayları ve nice projeler ile halkımızı heyecanlandıracağız. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —