Tarih: 25.07.2024 09:38

ERKEN HASAT UYARISI

Facebook Twitter Linked-in

ZİRAAT Mühendisi Yavuz Çetin, Gazipaşa’da para kazanma hırsı ve hırsızlık olayları yüzünden geçtiğimiz yıllarda avokadonun erken hasat edildiğini hatırlatarak, “Hasadı erken yapılan avokado, üretici ve tüccarlara zarar verir. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız hataları bu yıl tekrarlamayalım” diyerek üreticileri uyardı. 
 

Gazipaşa’da üretimi hızla artan avokadonun hasat mevsimi yaklaşıyor. Olgunlaşma aşamasında olan avokadoların erken hasat edilmesinin kritik sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken Ziraat Mühendisi Yavuz Çetin, avokado üreticilerine “Erken hasat etmeyin” uyarısında bulundu. Erken hasadın kâr değil zarar ettireceğini söyleyen Çetin, “Erken hasat bu sene de gündemde. Üreticiler ve çiftçiler olgunlaşmayan malı piyasaya sürerek tüketicilerin hakkına giriyor. Ticaret ahlakı diye bir olgu var. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız hataları bu yıl tekrarlamayalım, olgunlaşmamış avokadoları hasat etmeyelim. Kendi yiyemediğiniz olgunlaşmayacağını bildiğiniz malı başkalarına satmaya çalışmak ticari ahlak kurallarına uymaz. Dürüst olan çiftçilerimiz de bu durumda zarar ediyor alıyor” dedi.
 

“HASAT TAKVİMİNE UYUN”
Yetkililerin bu duruma bir an önce önlem alması gerektiğini dile getiren Çetin, “Sayın çiftçilerimiz para hırsı uğruna avokadonun geleceğini kapatmayın. Avokadonun geleceğini sağlamak istiyorsanız ve dahası anlık para kazanmak yerine uzun yıllar avokadodan para kazanmak istiyorsanız lütfen hasat takvimine göre hareket ediniz” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —