EN RAHATI YÜKSEL

İYİ Parti Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Yüksel’in, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından önümüzdeki günlerde Gazipaşa’nın adayı olarak ilan edilmesi bekleniyor.

SİYASET 4.10.2023 23:57:00 0
EN RAHATI YÜKSEL

TÜRKİYE’Yİ, 31 Mart 2024’te yapılması planlanan yerel seçimlerin heyecanı bekliyor. AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti, 31 Mart 2024’ye yapılacak yerel seçimlerde kendi belediye başkanı adayını çıkarmanın hesaplarını yaparken, yerel seçimlere ilişkin isimleri muhtemel adaylar arasında geçen aday adayları, Gazipaşa’da kulis ve saha çalışmalarına yoğunluk verdi. AK Parti, MHP ve CHP’de birçok isim gündeme gelirken, İYİ Parti’de tüm gözler Gazipaşa ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yüksel’e yoğunlaştı. Geçtiğimiz aylarda İYİ Parti’den Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu açıklayan Yüksel, parti içindeki konumu ve ağırlığı ile İYİ Parti’nin Gazipaşa’daki muhtemel adayı olarak gösteriliyor. 

 

AÇIKLANMASI AN MESELESİ

Millet İttifakı’nı bitiren ve 6’lı Masa’dan kalkan İYİ Parti, yerel seçimlerde 81 il 922 ilçede kendi adayını çıkarma kararı almıştı. Alınan kararın ardından CHP’nin kalesi İzmir’de Ümit Özlale’yi aday ilan eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önümüzdeki günlerde Antalya başta olmak üzere diğer büyükşehir ve illerin adaylarını açıklayacak. Yaşanan gelişmelerin ardından İYİ Parti’nin Gazipaşa’daki aday adayı Mehmet Yüksel’in Belediye başkan adaylığına artık kesin gözüyle bakılıyor. Akşener’e yakınlığı ile bilinen Yüksel’in, Gazipaşa Belediye başkan adaylığı yine Akşener tarafından nümüzdeki günlerde resmen açıklanması bekleniyor. Yaşanan tüm bu gelişmeler, adaylık konusunda Yüksel’i rahat bir konumda tutuyor.

 

“20 YIL GİBİ BİR YÖNETİCİLİK SÜRECİM OLDU”

Siyaset hayatını dolu dolu geçiren Mehmet Yüksel, 1999 seçimlerinden bu yana aktif siyasette yer alıyor. Gazipaşa siyasetinin mihenk taşları arasında gösterilen Yüksel, Milliyetçi Hareket Partisi’nde 17 yıl ilçe başkanlığı, 3 yıl yönetim kurulu üyeliği yaptı. 25 yıla aşkın süredir siyasette yöneticilik yapan Yüksel, Gazipaşa’da İYİ Parti’nin kuruluş sürecinde en aktif rolü üstlendi. İYİ Parti’de Kurucu İlçe Başkanlığı yapan Yüksel, partisinin Gazipaşa ve Büyükşehir Meclis Üyeliği’nde 4 buçuk yılı geride bıraktı. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: RAHATI YÜKSEL