EMEKLİ ÇİFTÇİNİN SUÇU NE?

.

GÜNDEM 16.11.2023 12:15:00 0
EMEKLİ ÇİFTÇİNİN SUÇU NE?

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı emekli çiftçilerin emeklilere tek seferlik verilen 5 bin TL’lik ikramiyeden yararlanamaması tepkilere neden oldu. Kamuoyu, ise şu sorunun cevabını merak ediyor; “Çalışan emeklilerle emekli çiftçinin suçu ne?”


Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler, Cumhuriyet'in 100. Yılı anısına verilen 5000 TL ikramiyeden tıpkı çalışan emekliler gibi yararlanamadı. Herhangi bir işyerinde veya kendi nam ve hesabına çalışmaya devam edenlerin bu ödemeden yararlanamayacağı da hükme bağlandı. Bugünlerde Ziraat Odalarına giderek kaydını sildirmek isteyen çiftçilerin sayısı artsa da burada esas alınan tek nokta ekim ayı kayıtları… Yani 1 Ekim 2023 tarihinden önce çiftçiler kaydını sildirmiş olsaydı bu ikramiyeden faydalanabilecekti. Yaşanan bu gelişme ÇKS kaydı bulunan çiftçilerin tepkisine neden oldu. Söz konusu ikramiyeden, ÇKS kayıtlı çiftçiler ile geçinmekte güçlük çeken ve halihazırda çalışmaya devam eden çalışan emekliler de yararlanamamıştı. Kamuoyu, ise şu sorunun cevabını merak ediyor; “Çalışan emeklilerle emekli çiftçinin suçu ne?”


“EMEKLİ ÇİFTÇİLERİMİZ 5 BİN LİRALIK İKRAMİYEDEN YARARLANSIN”
Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çelik, “Emekli çiftçilerin mağduriyeti giderilmeli, ÇKS kaydı bulunan çiftçilerimize 5 bin lira ödeme yapılmalıdır. Çiftçilerimiz bu uygulamadan muaf tutulmalıdırlar. Devlet büyüklerimizden tek isteğimiz; ÇKS kaydı bulunan tüm emekli çiftçilerimiz 5 bin liralık ikramiyeden yararlansın. TZOB Başkanımız Şemsi Bayraktar’ın da değindiği gibi 5 bin liralık ödeme çoğu çiftçimizin aldığı destekten fazladır. Başta emekli çiftçilerimiz olmak üzere, çalışarak ve üreterek ülkemize katkı sağlamaya devam eden tüm emeklilerin mağduriyeti giderilmeli 5 bin lira ödeme çiftçilerimizin hesaplarına aktarılmalıdır” dedi. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: EMEKLİ ÇİFTÇİNİN ?