ELEKTRİK İHMALE GELMEZ!

Gazipaşa’da yasa dışı su kullanmak amacıyla derelere konulan dalgıçlardan çıkan elektrik akımları ile derelerdeki balıkların elektrikle avlanması, ölümlü ve yaralanmalı vakalara davetiye çıkarıyor.

GÜNDEM 25.06.2024 09:50:00 0
ELEKTRİK İHMALE GELMEZ!

GAZİPAŞA’NIN farklı mevkilerinden geçerek Akdeniz’e dökülen çaylar ve derelerdeki suyun, elektrik hattı çekilerek dinamo yardımıyla kaçak şekilde kullanılması ve bazı noktalarda ise elektrikle balık avlama vakaları, ölümlü ve yaralanmalı olaylara davetiye çıkarıyor. Geçmişte bu konuyla ilgili acı tecrübeleri olan ilçede gerekli önlemlerin alınması gerekirken, Sugözü ve Karatepe Mahallesi yolu üzerinde bulunan dereden kaçak şekilde su kullanmak isteyenlerin, dere üzerine düzenek kurarak, dereden su aldıkları iddia edildi. Bir diğer çarpıcı iddia da ise, bölgeye çekilen elektrik hattının çayda elektrik akımına neden olduğu ileri sürüldü. Tüm bunlar, dere üzerinde ailesiyle birlikte piknik yapmak isteyen bir vatandaş tarafından ortaya çıkarıldı.


DEREDE ELEKTRİK AKIMI OLDUĞUNU FARK ETTİLER
Edinilen bilgiye göre, haber merkezimize ihbarda bulunan bir vatandaş, mayıs ayında ailesiyle birlikte piknik yapmak için Sugözü ve Karatepe Mahallesi yolunda yer alan Bıçkıcı Deresi üzerinde bulunan Tarihi Taşköprü yakınlarına gitti. Aile bir süre sonra derede elektrik akımı olduğunu fark etti. Bölgede araştırma yapan vatandaş, dere üzerinde bir düzenleme yapılarak suyun elektrikle çalışan dalgıçlarla çekilmek için düzenek kurulduğunu gördü. Gazipaşa’da geçmiş yıllarda derelerde elektrikle balık avlarken acı olayların yaşandığına dikkat çeken vatandaş, dere üzerine konulan dalgıçların ve derelerde yasa dışı yollara balık avlama olaylarına karşı yetkilileri göreve çağırdı. 


CİMER’E ŞİKAYET ETTİ
Yaşadıklarını Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) şikayet eden vatandaş, can kaybı olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını talep etti. Konuyla ilgili mayıs ayı sonunda CİMER’e yazılan şikayette şu ifadeler kullanıldı: “Antalya ili Gazipaşa ilçesi Sugözü ve Karatepe Mahallesi yolunda yer alan Bıçkıcı deresi üzerinde kurulu Tarihi Taşköprü yanında ailemle birlikte piknik yapmak üzere çay kenarına oturduk. Bir süre sonra akan dereye ayaklarımızı ıslanmak üzere girdiğimizde elektrik akımı geldiğini fark ettik. Daha sonra etrafa bakınca dere üzerinde bir düzenleme yapılarak suyun elektrikle çalışan dalgıçlarla çekilmek için düzenek kurulduğunu fark ettik. Devlet Ormanı olan bu alanda, yol kenarına konulan elektrik abonesi saati ve güvenlik kameralarıyla donatılmış bu sistemin Orman İşletme Şefliği'ne mi ya da kime aitse uyarılması, kaldırılması, can kaybı olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyorum.” >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: ELEKTRİK İHMALE GELMEZ!