ELEKTRİK ÇİLESİ

.

GÜNDEM 1.07.2024 09:53:00 0
ELEKTRİK ÇİLESİ

Elektriğe yüzde 38 zammın yapıldığı gün Gazipaşa’da elektrik kesintisi yaşandı. Günün belli saatlerinde meydana gelen elektrik kesintisi saatlerce sürerken vatandaşlar mağdur oldu. Mahalle muhtarları ise elektrik şirketinin kendilerine bilgi vermediklerini ileri sürdü. 


GAZİPAŞA genelinde yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları artık çileden çıkardı. Özellikle elektriğe yüzde 38 zam yapıldığının açıklandığı cuma günü yaşanan ve saatlerce süren elektrik kesintisi Gazipaşa’da vatandaşları mağdur etti. Gazipaşa ile birlikte Alanya, Manavgat, Kepez, Demre, Döşemealtı ilçelerinde yaşanan kesinti, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Klimalarını açamayan insanlar sıcakla mücadele etti. Birçok fırın ekmek çıkaramadı. Kavşaklarda sinyalizasyonlar çalışmadı, sürücüler trafik yoğunluğunun fazla olduğu kavşaklarda zor anlar yaşadı. Jeneratörü bulunmayan büyük marketlerin birçoğu erken kepenk kapatmak zorunda kaldı. Vatandaşlar, yaşanan kesintilerden ‘elektronik eşyalarımız zarar görür mü’ endişesini taşıdı. ‘Buzdolabında bulunan kurban etleri, gıda maddeleri ve ürünler bozulur mu?’ Sorusu ise sıkça soruldu. 


TELEFONLAR ÇEKMEDİ, SU KESİNTİLERİ YAŞANDI
Gazipaşa’da cuma günü yaşanan ve uzun süre etkili olan elektrik kesintileri telefon şebekelerini etkiledi. Elektriğin kesik olduğu saatlerde birçok noktada şebekelerde sorun yaşandı, mobil internet altyapısı kesintilerden etkilendi. Elektrik yardımıyla su ihtiyacını karşılayan Beyrebucak, Macar, Çobanlar, Güney, Muzkent, Zeytinada, Göçük, Gökçebelen, Yakacık, Hasdere, Çörüş, Çakmak, Öznurtepe, İnceğiz, Küçüklü, Yeniköy, Kızılgüney, Karalar, Çile ve Çamlıca mahallelerinde elektrik arızası nedeniyle su kesintileri yaşandı. Mahalle muhtarları ise elektrik şirketinin kendilerine bilgi vermediklerini ileri sürdü. Esenpınar Mahalle Muhtarı Sami Polat ve Kararlar Mahalle Muhtarı Latif Oktay, sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak CK Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye tepki gösterdiler. Polat paylaşımında; “Ey elektrik şirketi yetkilileri, vatandaş bizden bilgi bekliyor. Telefonlarımıza bari bir bakın da biz de vatandaşa bir şey söyleyelim” dedi. Oktay ise, “Hiçbir şekilde bilgi veren yok. Elektrik yok, su yok. Vatandaşlar arıyor bilgi veremiyoruz” ifadelerini kullandı. 


VATANDAŞLARDAN BÜYÜK TEPKİ
Elektrik kesintisinden dolayı mağdur olan vatandaşlar, gazetemizin kesintiyle ilgili paylaşımını yorum yağmuruna tuttu. Paylaşama yorum yapan bir takipçimiz; “Bu yüzyılda bu kadar uzun süreli kesinti ya kasten yapılıyordur ya da devlet aygıtı artık iyice iflas etmiştir” ifadesini kullanırken, başka bir takipçimiz; “Dünya 5. nesil endüstriye, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilirliğe, kuantum mekaniğine, teknolojik tarıma, yapay zekaya, füzyon teknolojisine ve uzay kaynak aramasına geçerken hala bizim uğraştığımız meseleler...” yorumunu yaptı. 


Takipçilerimiz tarafından yapılan yorumların bazıları ise şu şekilde oldu:
- Her şey bir yana bu kadar kısa zamanda elektrik kesintisi ile telefon çekmiyor, internet yok. Tüm bağlantılar kesik. Düşünsenize daha büyük bir şey olduğunu... 
- Gazipaşa’yı ilk defa bu kadar karanlık görüyorum. Elektriğin gelmesini 4 gözle bekliyoruz...
- Böyle büyük bir arızanın sebebi bize açıklanmalı...
- Almanya kıskansın...
- Güçlü Türkiye...
- Kareli ceket giyen yon eticeler cevap versin...
- Fatura 1 gün geçince hemen uyarı yapılıyor ama...
- Dumanla haberleşmeye ramak kaldı. Bu ne saçmalık bu kadar elektrik problemi yaşayan başka bir şehir var mı acaba? Zaten kışında Beyobası’nın üzerinden yağmur bulutunun gelmesiyle elektrikler gidiyor!
- Telefonlar çekmiyor, elektrik yok. Her şey eskisi gibi fiyatlar hariç...
- Bunlar daha iyi günlerimiz, merak etmeyin...
- Zamlar gecikmiyor ama elektrik gecikti...
- Bizim Beyobası Mahallesi ayrı bir devlet. Ne zaman iki damla yağmur düşse elektrik gider. Küçük bir esinti olsa gider. Gider oğlu gider. Saat 17.34’te gitti ve hala yok. Bakalım ne zaman gelir. Artık bıktım aramaktan.
- Arıza kısa sürede giderilmeyeceği belli ise neden bize bilgi verilmiyor? Hastası olan yaşlısı olan bu sıcakta mağdur edildi...
- Bence elektriğe zamma tepki olmasın diye böyle yapılmış olabilir. Elektriğin değerini anlasınlar diye...
- Yazıklar olsun! Esnafı bugün mağdur ettiler. Yalnız fatura bir gün geçti mi zammı hemen uyguluyorlar. Peki esnafın zararını kim karşılayacak?
- Gerekli yatırımları, gerekli çalışmaları zamanında yapmayan ve sürekli bahane üreten bir elektrik şirketi var. Bu ve benzer durumlar kaçınılmaz maalesef...
- Yazıklar olsun bu ilçedeki sorumsuzlara! İnsanların dolaplarındaki gıdaları koktu. Bir yerde yazın bu sıcağında 7-8 saat elektrik kesilir mi? 
-Torpillileri ise doldurursanız, böyle yarım yamalak iş yapıyorlar. Geceden beri kaç defa elektrik kesildi, yaşanmayacak hale getirdiniz memleketi... 


Anahtar Kelimeler: ELEKTRİK ÇİLESİ