EKMEL'İ PAZARCI'DAN MI YÖNETECEKLER?

.

GÜNDEM 4.03.2024 10:10:00 0
EKMEL

EKMEL Mahallesi Muhtar Adayı Halil Akbuz, bazı muhtar adayları ve azaların Pazarcı ve başka mahallelerde yaşadığını; ancak ikametlerini ise formaliteden Ekmel Mahallesi’nde gösterdiklerini belirterek, konuyla ilgili Gazipaşa İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne itirazda bulunduğunu dile getirdi.


31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere geri sayım sürerken taşıma seçmen tartışmaları gündemden düşmüyor. Son örnek ilçede Ekmel Mahallesi’nde yaşandı. Taşıma seçmen olaylarına mahallesinden aday olan bazı muhtar ve aza adaylarının eklendiğini ifade eden Ekmel Mahallesi Muhtar Adayı Halil Akbuz, konunun araştırılmasını istedi.


“ADRESTE OTURAN KİMSE YOK”
Muhtar Adayı Akbuz, seçim çalışmaları kapsamında mahalle sakinlerini sık sık ziyaret ettiğini ve bu durumu ziyaretler esnasında fark ettiğini söyleyerek bazı muhtar adaylarının ve azalarının fırsatçılık yaptığını dile getirdi. Muhtar adayı ve aza adaylarının Pazarcı ve diğer mahallelerde yaşadığını ifade eden Akbuz, “İkametlerini ise 1 ay önce formaliteden Ekmel Mahallesi’nde göstermişler. Söz konusu adreslere defalarca gittim ancak daireler inşaat halinde oturulacak durumda bile değil.” dedi.
 

TUTANAK TUTULDU
Bir aza adayının kendisine bile oy kullanamayacağını bir mahalleye aza adayı olduğunu söyleyen Akbuz, “Aza olabilmek için aday olmak istediğiniz köy veya mahalle de en az 6 ay ikamet etmiş olma şartı var. Bir aza adayı Gazipaşa’nın Bakılar Mahallesinde yaşıyor. Ancak aynı aza adayının seçmen listesi itiraz süresinde İstiklal Sitesi Ekmel Mahallesi Hacı Kerim Caddesi  11 B No 18 adresinde ikamet ettiğini gördük.  Olayın üzerine adrese bina yöneticisi ve ev sahibi ile birlikte gittik. Dairelerin kullanılır durumda olmadığını ve orada yaşamadıklarını şahit olduk. Gazipaşa İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne itirazda bulunduk ve tutanak tutuldu” ifadelerini kullandı.


“EKMEL’İ DİĞER MAHALLELİLER Mİ YÖNETECEK?”
Konunun üzerinde durulması gerektiğini isteyen Ekmel Mahallesi Muhtar Adayı Halil Akbuz, “ Mahallemde gerçek anlamda adaletli bir seçim olmasını istiyorum. Bunun araştırılmasını ve nedeninin ne olduğunu bilmek istiyorum. Bu bizim hakkımız. Taşıma seçmen ile seçim kazanılmayacağını biliyorum ve takdiri Ekmel Mahalle sakinlerine bırakıyorum. Ekmel Mahallesi’ni Pazarcılar, Bakılar ve diğer mahalleler mi yönetecek? Ekmel’e hizmeti diğer mahallelerden mi getirmeye çalışacaklar? Ekmel ile alakası olmayan kişiler yönettiği için zaten mahallemiz şimdiye kadar yetince yatırım ve hizmet alamadı. İnsanın mahallesi doğduğu değil doyduğu, havasını soluğu sahiplendiği yerdir. Ben 15 yıldır ikamet ettiğim Ekmel Mahallesi’nde yaşıyorum. Mahallemin eksiklerini en iyi bilenlerdenim. Bu yüzden Ekmel için mahallemin seçimde de desteğini bekliyorum” dedi. >Vildan RENDE

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27