EKİPLER SAHADAN AYRILMIYOR

EKİPLER SAHADAN AYRILMIYOR

GAZİPAŞA İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticileri ziyaret edip ve bilgilendirmeye devam ediyor. Üreticileri tarlada ziyaret eden ekipler, çiftçilere ve vatandaşlara zirai ilaç, hasat mevsimi ve ihracat konusunda bilgi verdi.

Gazipaşa Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, merkez ve kırsalda üreticileri ziyaret etmeye devam ediyor. Üretim alanları ile mahallelerde üreticiler ve vatandaşlarla toplantı yapan ekipler, zirai ilaç, hasat mevsimi ve ihracat konusunda bilgi verdi. Güvenilir gıdanın başlangıç noktasının tarla olduğuna dikkat çeken Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilaçlama ile hasat mevsimi arasındaki zamanın, insan sağlığı ile ihracatı etkilediğini, üreticilerin bu konuda duyarlı olası gerektiğine dikkat çektiler. Üretim sezonu ve ihracat öncesinde “Üretici Kayıt Defterinin” önemine de değinen ekipler, üreticilerin merak ettikleri soruları da cevaplandırdı.

Öte yandan ekipler, ziyaret ettikleri mahallelerdeki seralardan numune aldı.

“HER ZAMAN ÇİFTÇİMİZİN YANINDAYIZ”

Üreticilerle yapılan toplantılar hakkında bilgi veren Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, “Üreticilerimizi mahallelerimizde ziyaret etmeye ve bilgilendirmeye devam ediyoruz. Bakanlığımızın hasat öncesi denetim programı dahilinde “Tarladan Sofraya” üretimin her aşamasında güvenilir gıda arzı için numuneler alıyoruz. Hem halkımızın sağlığı, hem de ihraç ürünlerimizin sınırdan dönmemesi için üreticilerimizle birlikte koordineli şekilde çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

OKULLAR DA ZİYARET EDİLİYOR

Antalya Valiliği himayesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma (AHENK) Projesi, kapsamında okulları da ziyaret eden Müdür Özçelik ve personeli, hem öğrencilere meslek tanıtımı yapıyor hem de güvenilir gıda konularında öğrencilere seminer veriyor. 



Anahtar Kelimeler: EKİPLER SAHADAN AYRILMIYOR