Tarih: 05.10.2022 14:28

Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, sağlık sorunları nedeniyle mazeret bildiren MHP’li Hasan Can ile AK Partili İbrahim Tuncer ve Şevki Çağlayan katılmadı. Açılış ve yoklama ile başlayan meclis, Başkan Yılmaz ve parti grup sözcülerinin açılış konuşmalarıyla devam etti. 

BELEDİYE TAŞINMAZI BORCA KARŞILIK SGK’YA TEMİNAT OLARAK GÖSTERİLDİ

Gündem dışı olarak meclise gelen Gazipaşa Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü yazısı meclis gündemine alınarak oylamaya sunuldu. Yüzde 100’ü belediye sermayesine ait olan Selinus İnşaat Mal. SAN. TİC. LTD. ŞTİ’nin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan prim, işsizlik sigortası, damga vergisi borçları ve borca işlenecek verilere karşı, mülkiyeti Gazipaşa Belediyesine ait olan ve Cumhuriyet Mahallesi 1226 ada, 1 parselde bulunan taşınmazın borca karşılık SGK’ya teminat olarak gösterilmesi maddesi meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMASINI ÖN GÖREN MADDE KABUL EDİLDİ

Gündemin ilk maddesinde eylül meclisinde İmar Komisyonu’na gönderilen, “Koru Mahallesi 252 ada, 37-38 ve 236 ada 5, 6 ve 7 nolu parsellerin uygulama imar planı değişikli maddesi, İmar Komisyonu’nda incelendikten sonra meclis gündemine getirildi. Koru Mahallesi 252 ada, 37-38 ve 236 ada 5, 6 ve 7 nolu parsellerde imar planı değişikliği yapılmasını ön gören madde, oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesinde ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilerek incelenen 3 rapor ele alındı. Korubaşı Mahallesi’nde 4 kişinin Okullar mevki olarak bilinen sokağın eski ismi Canavarcık Sokağa çevrilmesi istemiyle verilen vatandaş dilekçesi, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun yaptığı incelemede sokağın Canavarcık Sokak ismi taşıdığı ve isim değişikliğine gerek duyulmayarak reddedildiği bildirilerek meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Madde komisyondan geldiği gibi oybirliği ile kabul edildi.

SPOR KULÜBÜNE 30 BİN TL NAKDİ YARDIM YAPILACAK

Bir diğer rapor ise Gazipaşa Belediyespor Kulübü Başkanı Fazıl Görgülü’nün spor kulübü adına yaptığı nakdi yardım talebi, Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından incelenerek, kulübe 30 bin TL yardım yapılması kararını aldı. Meclis üyelerinin onayına sunulan madde komisyondan geldiği şekilde, oybirliğince onaylanıp, spor kulübüne nakdi yardım desteğinin önü açıldı.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen bir diğer rapor ise, 01.09.2022 tarihinde yapılan Gazipaşa Belediye Meclisi’nde Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 01.07.2022 tarih ve 60 sayılı meclis kararının tekrar görüşülmesi talebinin incelenmesi neticesinde; İstiklal Mahallesi’nde ikamet eden bir vatandaş tarafından,  04.06.2021 tarihinde belediyeye verilmiş olan dilekçede, İstiklal Mahallesi’nde belediye tarafından yapılacak olan parka, çocuk oyun grubunun kendi imkanlarıyla alınarak, özel bir isim verilmesi talebinde bulunduğu, 01.07.2021 tarihinde yapılan meclis toplantısında kabul edildiği belirtildi. Gazipaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüce parkta çalışmaların başladığı ve vatandaşa oyun grubunu alması talep edildiği, oyun grubunun alınmaması durumunda belediyenin mağduriyet yaşayacağı yönünde vatandaşa bilgi verildiği halde geri dönüş yapamadığı belirtilerek 01.07.2021 tarihili 60 sayılı kararın iptaline karar verdi. Meclis üyeleri, gündeme gelen raporu komisyondan geldiği şekilde oybirliği ile kabul edildi.

Yazı İşleri Müdürlüğünün  26.09.2022 Tarih ve 20421 Sayılı Derece değişikliği ile ilgili yazısının görüşüldüğü 4. madde de meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.

BELEDİYE GRAFİKER ALACAK

Gündemin beşinci maddesinde, 26.09.2022 Tarih ve 20429 Sayılı kadro tahsisi ile ilgili yazısı görüşüldü. Konuya ilişkin bilgi veren Gazipaşa Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Seher Demir, belediyenin grafiker kadrosuna personel alacağını belirterek, madde meclis üyelerinin onayına sunuldu. Belediyenin kadro tahsisi talebi, oybirliği ile kabul edildi.

Mecliste, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 31.08.2022 Tarih ve 19567 Sayılı sokak isim değişikliği talebi ile ilgili yazısı gündeme alındı. Pazarcı Mahallesi’nde Milli Egemenlik 1. Sokak’ın, Abdullah Çobanoğlu Caddesi olarak değiştirilmesinin görüşüldüğü madde, meclis üyelerinin oyuyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Yine mecliste, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 26.09.2022 Tarih ve 20382 Sayılı Cumhuriyet Mahallesi 2 ada 10 parselin doğusunda bulunan kuru derede 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili yazısı ve ekleriyle ilgili gündem maddesi ise, İmar Komisyonu’na sevk edildi.

Gündemin 8, 9 ve 10’uncu maddesinde yer alan; 2023 mali yılı gelir tarifesinin görüşülmesi, 2023 mali yılı performans programının görüşülmesi ve 2023 mali yılı izleyen iki yılın bütçesinin görüşülmesi maddeleri ise oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilerek 19 Ekim’de yapılacak devam meclisinde karara bağlanacak.

“MECLİS SONUNDA YENİ MAHALLE TARTIŞMASI”

Meclisin ardından, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a Yeni Mahalle’de yapılan 18 uygulaması hakkında soru soran AK Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Uysal, vatandaşların arazilerine katılan belediye ve hazine arazilerine fahiş fiyatlar verildiğini belirterek Yılmaz’a tepki gösterdi. Uysal, “Bu fiyatlar belirlenirken denklik gözetildi mi? Bundan sizin haberiniz var mı?” dedi.

Konuya ilişkin Uysal’a cevap veren Yılmaz, “Bizler ne yapıyorsak kanunlara göre resmi şekilde yapıyoruz. Arazilerin değeri neyse o fiyat verilmiştir. Ben araziyi değerinin altında neden satayım? Siz yaptığınız binaları rayiç bedelinin altında mı satıyorsunuz? Fiyatları kim biliyor? Yani ben şaşırıyorum. Resmen ilan edilmiş bir fiyat mı var?” diyerek, belediye arazilerini almak isteyen vatandaşlara kanunlar çerçevesinde satış yapabileceğini söyledi.  




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —