EĞİTİMİN GÜCÜ-SEN SINAVA KARŞI ÇIKIYOR

Eğitimin Gücü-Sen Gazipaşa İlçe Temsilcisi Özkan Uçak, Öğretmen Meslek Kanunu'nun düzenlenmesi ve Öğretmen Kariyer Basamakları Sınavlarının iptali için bugün sendika tarafından basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

EĞİTİM 1.09.2022 09:00:00 0
EĞİTİMİN GÜCÜ-SEN SINAVA KARŞI ÇIKIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan duyuruda, öğretmenlerin; uzman ve başöğretmenlik sınavlarına gireceğini açıklamıştı. Pek çok öğretmen bu durumu olumlu karşılamamış ve sınav hakkında bazı eleştiriler gerçekleşmişti. Öğretmen Meslek Kanunu ve Öğretmen Kariyer Basamakları Sınavlarının karşısında yer alan Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitimin Gücü-Sen), bugün saat 14.00'te Ankara'da Ulus Meydanı'nda Öğretmen Meslek Kanunu'nun düzenlenmesi ve Öğretmen Kariyer Basamakları Sınavlarının iptali için basın açıklaması yapacak.

“SİYASİ VE POLİTİK İÇERİK OLMAYACAK”

Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitimin Gücü-Sen Gazipaşa İlçe Temsilcisi Özkan Uçak, “Cumhurbaşkanımıza, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ve hükümete çağrı yapmak amacıyla "Öğretmenlik Meslek Kanunu Kimin Kanunu?" başlıklı basın açıklamamız yarın (Bugün) saat 14.00'te Ankara'da Ulus Meydanı'nda yapılacaktır. Yapacağımız basın açıklamasının valilik izinleri alınmıştır. Hiçbir şekilde siyasi, politik veya devletimiz kanunlarına aykırı herhangi bir içerik olmayacaktır. Öğretmenlerimizle daha önce olduğu gibi huzur ve güven içinde taleplerimizi haykırarak basın açıklamamızı yapacağız” dedi.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27