EĞİTİMDE FEN LİSESİ FARKI 'GERÇEK BEYİN İNCELEDİLER'

Gazipaşa’da eğitim kalitesini yükseltmeyi amaçlayan Gazipaşa Fen Lisesi, beyin konusunun işlendiği biyoloji dersinde öğrencilerine gerçek bir beyin üzerinde inceleme yapma fırsatını sundu.

13.10.2022 13:45:00 0
EĞİTİMDE FEN LİSESİ FARKI

Gazipaşa’da 2017 yılında eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlayıp, ilçenin en gözde eğitim kurumu haline gelen Gazipaşa Fen Lisesi, eğitimde fark yaratıyor. Bilim ve fen konusunda öğrencilerine her türlü öğrenme ortamını sağlayan Gazipaşa Fen Lisesi, okulda verilen eğitimlerin akılda daha kalıcı olması için eğitim materyallerini gerçek ve gerçekçi malzeme ve modellerden seçiyor. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarına devam eden okul, öğrencilerin gerçek beyin üzerinden eğitim almasına olanak tanıdı. Okulda görevli Rahşan Göray Güven’den biyoloji dersi alan öğrenciler, okul yönetimi tarafından temin edilen dana beyni üzerinde inceleme yaptı. 'Beyin konusunu' gerçek bir model üzerinden öğrenme fırsatı bulan öğrenciler, beyinin yapısını ve işlevlerini; unutamayacakları bir deneyimle öğrendiler. 

“ÖĞRENCİLERİMİZİN İLGİLERİNİ CANLI TUTARAK

BİLGİLERİNİ KALICI HALE GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Konuya ilişkin okuldan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bilim ve fen konusunda öğrencilerimize her türlü öğrenme ortamını sağlamayı görev bildiğimiz derslerimizde, yaparak yaşayarak öğrenme tekniğini kullanmak esastır. Bu yönüyle biyoloji dersimiz kapsamında da gerçekçi malzeme ve modellerle öğrencilerimizin biyoloji dersine olan ilgilerini canlı tutarak, bilgilerini kalıcı hale getirmeyi amaçlamaktayız. Biyoloji öğretmenimiz Rahşan Göray Güven, temin ettiğimiz gerçek beyin üzerinde; beyinin yapısını ve işlevlerini ayrıntılarıyla göstererek, öğrencilerin bilgilerini gerçek gözlemler yoluyla pekiştirdi. Derse üst düzeyde ilgi gösteren öğrencilerimiz, biyoloji dersinde edindikleri gerçek deneyimlerle derse olan ilgilerini taze tutan merak duygusuyla alan bilgilerini ilerletmektedirler.  Rahşan Göray Güven öğretmenimize çalışmalarından dolayı teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz” denildi.