EĞİTİMCİLERİN SEÇİM GERİLİMİ LÜTFEN SAĞDUYU!

Eğitim Bir Sen Gazipaşa İlçe Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, hükümete muhalif olan sendika yöneticileri ve üyeleri tarafından kendi üyelerinin tehdit edildiği iddia edildi.

26.05.2023 10:58:00 0
EĞİTİMCİLERİN SEÇİM GERİLİMİ LÜTFEN SAĞDUYU!

Tehdit iddialarının yer aldığı açıklamada, tehdide varan ifadeler de kullanıldı. 

Türkiye, 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine odaklandı. Seçimlere sayılı saatler kala, ilçemizde faaliyet gösteren eğitim sendikaları karşı karşıya geldi. Eğitim Bir Sen Gazipaşa İlçe Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, hükümete muhalif olan Eğitim Sen ve Eğitim İş sendika yöneticileri ve üyeleri tarafından kendi üyelerinin tehdit edildiği iddia edildi. Tehdit iddialarının sert bir dille eleştirildiği açıklamada, “Zalime merhamet, mazluma ihanettir” ifadeleri kullanılarak, tehdit iddialarına tehdit gibi cevap verildi. 

“SEÇİM SONRASI OLACAKLARDAN SORUMLU DEĞİLİZ” DENDİĞİ İDDİASI

Eğitim Bir Sen Gazipaşa İlçe Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, hükümete muhalif olan sendika yöneticileri ve üyeleri tarafından kendi üyelerinin tehdit edildiği açıklandı. Açıklamada, “Bizleri her fırsatta siyaset yapmakla suçlayan, etkili olduklarını iddia eden sendikalarımız, seçimleri bir milat gibi görüp okullarda üyelerimizi seçim öncesi sendikalarından istifa etmedikleri takdirde seçim sonrası olacaklardan sorumlu olmadıklarını ifade eden, kısacası tehdit eden sendikalarımız, yerli ve milli aracımız Togg'u görmek isteyen öğrencilerimiz üzerinden siyasetin okullara girmemesi gerektiğini belirtmişlerdir. Yani siyasi partilerin bile söylemekte imtina ettikleri cümleleri cesurca sarf eden sendikalarımız, PKK söylemlerini kullanmaktan çekinmeyen, milli değerimiz Atatürk'ümüz üzerinden bizi eleştirme cesaretini bulmuşlardır. Şimdi de tüm üyelerini 28 Mayıs'ta sandığa sahip çıkmaya, oy kullanmaya davet ediyorlar! Siyasetten uzak olan sendikalarımızı tebrik ediyoruz! Hatta alkışlıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

“ZALİME MERHAMET, MAZLUMA İHANETTİR”

Eğitim Bir Sen Gazipaşa İlçe Temsilciliği’nden yapılan açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Topunuz Gelin! Fakat sizin için üzülerek ifade ediyorum, bizlerden bugüne kadar görmüş olduğunuz onca iyiliğe, merhamete artık hasret kalacaksınız! Biz okullarda sizin üyelerinizi tehdit edecek kadar alçalmayız! Üyelerinize saygı duyarız. Fakat sizler yani kaostan, çatışmadan ve iftiradan beslenen yetkililere artık merhametimiz kalmamıştır. "Zalime merhamet, mazluma ihanettir." Tıpkı sizin gibi bizler de 28 Mayıs'ta tüm üyelerimizle sandığa ve oylarımıza sahip çıkacağız. Çıkacağız ki ülkemiz, aziz milletimiz, cennet vatanımız ve kutsal değerlerimiz hak ettiği gibi korunsun, yönetilsin. Gelecek kuşaklarımıza, evlatlarımıza bırakabileceğimiz güçlü bir ülkemiz, vatanımız, Türkiye'miz olsun.”