EĞİTİMCİ-YAZAR AHMET BULUT, SEVENLERİYLE BULUŞTU

EĞİTİMCİ-Yazar Ahmet Bulut, Gazipaşa İlçe Müftülüğü ve Gazipaşa Kudüs Platformu tarafından düzenlenen “Namazla Diriliş ve Kudüs Bilinci” konulu konferansta sevenleriyle buluştu.

GÜNDEM 15.02.2024 11:01:00 0
EĞİTİMCİ-YAZAR AHMET BULUT, SEVENLERİYLE BULUŞTU

Gazipaşa İlçe Müftülüğü ve Gazipaşa Kudüs Platformu işbirliği ile geçtiğimiz gün saat 19.30’da Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Namazla Diriliş ve Kudüs Bilinci” konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci/Yazar Ahmet Bulut, salonda kendisini dinleyenleri etkileyici bir konuşma gerçekleştirdi. 


NAMAZIN ÖNEMİNİ VURGULADI
Okunan İstiklal Marşı’nın ardından Mesut Baylak tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Fahri Başar, yaptığı konuşmasında Namazın insan hayatında önemli bir yeri olduğunu belirterek namazın bir imkan meselesi değil iman meselesi olduğunu vurguladı. Son zamanlarda Kudüs ve Mescidi Aksa’da, Gazze’de ve Filistin’de dünyanı gözü önünde İsrail tarafında zulüm işlendiğini ve bu zulme bütün İslam âlemi olarak maalesef seyirci kaldıkları üzerinde duruldu. İslam âleminin içine düştüğü bu durumdan yine namazla olacağını belirterek dirilişin namazla gerçekleşeceğini söyleyen Müftü Başar, salonu tamamen dolduran misafirlere ve davete icabet eden Eğitimci/Yazar Ahmet Bulut’a ve programın yapılmasında emeği geçen başta din görevlileri olmak üzere herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. 


“DİRİLİŞİMİZ YİNE NAMAZLA OLACAK”
Namazla Diriliş ve Kudüs Bilinci konulu konferansını gerçekleştiren Eğitimci-Yazar Ahmet Bulut, yaptığı konuşmasında; “Kılamadığımız namazımız için bahaneler üretiyoruz. Ama hayatımızın garantisi bile şu olmadığı dünyada bizim yaşam garantimiz var mıdır? Namaz kişiyi sevdiği rabbiyle buluşturduğu bir andır. Kişi sevdiği ile beraber olmak istemez mi? Nasıl ki sevdiğimiz bir insan ile buluşmak için can atıyorsak, sevdiğimiz bir de Rabbimiz olduğunu düşünelim. Onunla beraber olmak için can atmamız gerekmez mi? Bir engelli kardeşimizin Allah’a olan teslimiyetini ve ona olan bağlılığı ve Rabbimize yaptığı gönülden gelen dua cümleleri hepimizi etkiledi. Biz ise her türlü nimete rağmen Rabbimizi nasıl unutabiliriz? Böyle bir şey mümkün olamaz. Dirilişimiz yine namazla olacak ve bu programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi. >Aysel YILDIZ


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27