EĞİTİM SEN ÖĞRETMENLERİN HAKLARINA SAHİP ÇIKACAK

Eğitim Sen Gazipaşa Temsilcisi Nuray Güler, bugün Ankara’da düzenlenecek Eğitim Sen mitingine katılacaklarını ve öğretmenlerin haklarına sahip çıkacaklarını söyledi.

GÜNDEM 15.10.2022 14:41:00 0
EĞİTİM SEN ÖĞRETMENLERİN HAKLARINA SAHİP ÇIKACAK

Öğretmenlerin taleplerini Ankara’da yapılacak mitingde dile getireceklerini belirten Eğitim Sen Gazipaşa Temsilcisi Nuray Güler, “Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) ve Kariyer Basamakları Sınavı’nın iptali için Gazipaşa Eğitim Sen Temsilciliği olarak; taleplerimizi iletmek, emeğimiz, onurumuz ve çalışma barışımız için 15 Ekim’de Eğitim Sen Mitinginde Ankara’da olacağız” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMEN EL AÇMAZ, ÖĞRETMEN DERS VERİR”

Güler, “Enflasyon ve yaşam maliyetindeki artışlarla mücadele etmekten; öğretmenin maaşına ek zam yapılması için sınava girme zorunluluğunun dayatılmasına hayır demek için; öğretmenler arasındaki çalışma barışını bozacak olan uzman ve başöğretmen statülendirmesine hayır diyeceğiz. Aynı sınıflarda derse giren öğretmenlerin “Eşit İşe Eşit Ücret” alması gerektiğini, sözleşmeli, ücretli, kadrolu, kadrosuz öğretmen ayrımına son verilmesi için bir kez daha alanlardan sesleneceğiz. “Öğretmen yalvarmaz, öğretmen boyun eğmez, öğretmen el açmaz, öğretmen ders verir” şeklinde konuştu.