EĞİTİM İŞ: ANTALYA MİLLİ EĞİTİM’DE YETKİLİ SENDİKAYIZ

EĞİTİM İş Gazipaşa İlçe Temsilciliği’nden yapılan açıklamada; Eğitim İş’in Antalya Milli Eğitim’de yetkili sendika unvanı aldığı belirtilerek, üyelere teşekkür edildi.

GÜNDEM 26.05.2023 13:58:00 0
EĞİTİM İŞ: ANTALYA MİLLİ EĞİTİM’DE YETKİLİ SENDİKAYIZ

Konuyla ilgili olarak Eğitim İş Gazipaşa Temsilciliği’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Değerli mücadele arkadaşlarımız, kurulduğu günden itibaren, Atatürk İlke ve Devrimleri ve Cumhuriyetin temel değerleri temelinde; tüm eğitim ve bilim çalışanlarının yegane temsilcisi, meslek itibarının korunması, özlük ve hukuk haklarının savunulması ve geliştirilmesinin öncüsü, Eğitim İş'imiz etkili sendikacılığını, etkili ve yetkili sendikacılığa taşıyor. Mücadelemizi ilk günkü heyecan ve inançla daha da güçlendirerek devam ettireceğiz. Yaşasın Eğitim İş! Yaşasın onurlu mücadelemiz.

Eğitim İş olarak hiçbir zaman siyasi partilerin arka bahçeleri olmadık, olmayacağız da. Hiçbirimiz makam uğruna düşüncelerimizden vazgeçmedik, doğrularımızdan taviz vermedik. Kimseyi de düşüncelerinden dolayı ötekileştirmedik. Hiçbir meslektaşımız da diyemez ki; öğretmenler odasında bir Eğitim İş mensubu öğretmen sebebiyle çalışma barışı bozulmuştur! Ne okullar, ne öğretmen odaları ne de sosyal yaşam fark etmeksizin yalnızca ve yalnızca daha iyi koşulların peşindeyiz. Aksine bir düşünceye sebebiyet verecek tek bir eylem yahut söylem dahi sendikamızın temel ilkeleri ile bağdaştırılamaz. Bugüne kadar eğitim emekçisi meslektaşlarımızın hak ve menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaptık, korkmadan yapmaya da devam edeceğiz. 

Gelmiş olduğumuz son durumda Antalya Milli Eğitim’de yetkili sendika konumundayız. Sendikamızın temel ilke ve prensiplerini tanıyıp, benimseyip, bizleri sözcüsü olarak kabul eden her bir eğitim emekçisi meslektaşımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Mücadelemiz tüm eğitim emekçileri adınadır. Korkmadan güçlenerek devam edeceğiz.”