EĞİTİM GÜCÜ SEN’DEN ÖĞRETMENEVİ TALEBİ

Eğitim Gücü Sen Gazipaşa İlçe Temsilcisi Özkan Uçak, öğretmenevlerinde öğretmenler için konaklama ücretlerinde indirim kararı alındığını, aynı karardan birinci derece öğretmen yakınlarının da faydalanması gerektiğini açıkladı.

GÜNCEL 20.09.2022 14:59:00 0
EĞİTİM GÜCÜ SEN’DEN ÖĞRETMENEVİ TALEBİ

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen) Gazipaşa İlçe Temsilcisi Özkan Uçak, öğretmenevlerinde, öğretmenler için konaklama ücretlerinde indirim kararı alındığını, aynı karardan birinci derece öğretmen yakınlarının da faydalanması için sendikanın Milli eğitim Bakanlığına (MEB) başvuruda bulunduğunu açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 15.09.2022 tarihi itibariyle öğretmenevlerinde, öğretmenler için konaklama ücretlerinde indirim kararı aldı. Bu yeni düzenlemeyle öğretmenler bu tarihten itibaren öğretmenevlerinde yüzde 50 indirimli olarak kalacak. Alınan kararın birinci derece öğretmen yakınlarını kapsamadığını dile getiren Eğitim Gücü Sen Gazipaşa İlçe Temsilcisi Özkan Uçak, Eğitim Gücü Sen’in; birinci derece öğretmen yakınlarının da faydalanması için MEB’e başvuruda bulunduğunu açıkladı.

“MEB’E RESMİ TALEPTE BULUNDUK”

Konuya ilişkin bilgi veren Uçak, “Sendikamıza öğretmenlerden gelen talepler doğrultusunda öğretmenevlerinde öğretmene tanınan indirim hakkının öğretmenin birinci derece yakınlarına tanınmadığı ifade edilmektedir. Devletimizin, başka bakanlık, kurum ve kuruluşlarına bağlı kamu sosyal tesislerinde, personelin birinci derece yakınlarına konaklama konusunda personelle aynı haklar tanınmaktadır. Bakanlığımıza bağlı öğretmenevlerinde öğretmenlerin birinci derece yakınlarına bu hakların tanınmaması adil bir uygulama değildir. Bu noktada harekete geçen Eğitim Gücü Sen, öğretmenlerimizin birinci derece yakınlarına da yüzde 50 indirim tarifesinin uygulanması hususunda Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünden resmi talepte bulundu. Öğretmenlerimizin taleplerini MEB’e ileten Eğitim Gücü Sen Genel Başkanımız Oğuz Özat’a teşekkür ederiz ” dedi.


Anahtar Kelimeler: EĞİTİM ÖĞRETMENEVİ TALEBİ