Tarih: 22.10.2024 02:37

EĞİTİM GÜCÜ SEN’DEN BİR HUKUK ZAFERİ DAHA

Facebook Twitter Linked-in

Eği̇ti̇m ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen), müdür yardımcısı bir üyesi adına açtığı yüksek lisans artırımlı ek ders davasını kazandı. Gazipaşa İlçe Temsilcisi Özkan Uçak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu zaferin hem üye hem de tüm eğitim çalışanları için önemli bir emsal teşkil ettiğini vurguladı. 

 

Eğitim Gücü Sen Gazipaşa İlçe Temsilcisi Özkan Uçak, “Gazipaşa ilçemizde kadrolu olarak görev yapan müdür yardımcısı üyemizin, yüksek lisans artırımlı ek ders ücretinin ödenmesi talebiyle başlattığımız hukuki süreci kazandığımızı büyük bir gururla duyuruyoruz. Bu dava, Gazipaşa’da son bir yılda kazandığımız ikinci ek ders davasıdır. Karar, yalnızca üyemiz için değil, yüksek lisans yapan tüm eğitimcilerin haklarını korumak adına güçlü bir adım olmuştur” ifadelerini kullandı. 

 

“ÜYELERİMİZİN HAKLARI İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ” 

Sendika olarak üyelerinin haklarını savunmak için hukuki yollara başvurduklarını belirten Uçak, sürecin başından sonuna kadar üyelerine destek olduklarını, dava açma ve vekalet ücreti talep etmediklerini de ekledi. Uçak, “Eğitim Gücü Sendikası olarak, üyelerimizin hakları için gerekli hukuki yollara başvuruyor, dava açıyor ve yakından takip ediyoruz. Dava süreci boyunca üyelerimizi, gerekli bilgilendirmeler ve takip yoluyla da asla yalnız bırakmıyoruz. Üyelerimizin davalarını ücretsiz açıyor, dava-vekalet ücreti de talep etmiyoruz” dedi. 

 

“SÖYLENMEYENLERİ SÖYLÜYOR, YAPILMAYANLARI YAPIYORUZ” 

Eğitim Gücü Sen’in çok sayıda idari ve hukuki dava kazandığını belirten Uçak, “Yüksek Lisans yapan müdür yardımcılarına, ek derslerinin artırımlı ödenmesine yönelik kazanılan bu dava, eğitimcilerin akademik başarılarının maddi olarak da karşılık bulması gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur. Eğitim Gücü Sendikası olarak, 29 Ekim 2021 yılında ilk üyemizi alarak çıktığımız bu yolda 3 yıl gibi kısa bir sürede çok sayıda idari ve hukuki kazanımla eğitim çalışanlarının sesi oluyor, söylenmeyenleri söylüyor, yapılmayanları yapıyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da üyelerimizin haklarını savunmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz” diye konuştu.  

Özkan Uçak, sendikanın siyasetsiz bir yapı olduğunu belirterek, tüm eğitim çalışanlarını Eğitim Gücü Sen’e üye olmaya davet etti. “Seninle daha güçlüyüz!” sloganıyla açıklamasını sonlandıran Uçak, bu zaferin eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —