EĞİTİM-İŞ’TEN İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI’NA TEPKİ

Eğitim-İş Gazipaşa İlçe Temsilcisi Ayşin Köse, İşgücü Uyum Programının okullarda uygulanmasına tepki göstererek, uygulamanın işsiz ve yoksul vatandaşların iş bulma umudunu sömürdüğünü dile getirdi.

GÜNDEM 11.09.2024 01:27:00 0
EĞİTİM-İŞ’TEN İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMI’NA TEPKİ

Eğitim-İş Gazipaşa İlçe Temsilcisi Ayşin Köse, Türkiye İş Kurumu’nun başlattığı ve ilk iş birliğinin Milli Eğitim Bakanlığı ile yapıldığı İşgücü Uyum Programı hakkında yazılı açıklama yaptı. Köse, açıklamasında programın okullarda uygulanmasının uygun olmadığını belirterek, uygulamanın işsiz ve yoksul vatandaşların da iş bulma umudunu sömürdüğünü ifade etti. 

 

“İŞ GÜCÜ UYUM PROĞRAMI EMEK SÖMÜRÜSÜDÜR” 

Okullarda hijyen ve güvenlik eksikliğinin yaşanacağının altını çizen Eğitim-İş Gazipaşa İlçe Temsilcisi Ayşin Köse açıklamasının devamında “29 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’ de yayımlanan “İş gücü Programlarının Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” kamu kurumlarında kalıcı istihdam yerine geçici ve düşük ücretli çalıştırmayı teşvik etmektedir. İş Gücü Uyum programı kapsamında okullarda haftada 3 gün çalışan istihdam edilmesi kabul edilemez.  

Öğretmenlik düzeninde olduğu gibi İş gücü Uyum Programı kapsamında da eğitime alınacak ve kamu kuruluşlarında çalıştırılacak personele günlük asgari ücret tutarını geçmeyecek oranda verilecektir. Yapılan bu düzenleme, işsiz ve yoksul halkımızın iş bulma ümidini ve emeğini sömürmektir. Mevcut iktidar tasarrufu kendinden değil, yine yoksul vatandaşlar üzerinden yapmaya çalışmaktadır. 

 

“3 GÜN TEMİZLİK OKULLARIMIZ İÇİN YETERLİ DEĞİL” 

Haftada 3 gün çalışma süresi ile okullarımızın temizlenmesi mümkün olmadığı gibi üç günde bir personel değişikliğinde okullarımız için uygun bir uygulama olmaktan uzaktır. Milli Eğitim Bakanlığı, bunun için okul bütçesini oluşturmak zorundadır. Aksi taktirde okullarımızda büyük bir hijyen problemi yaşamaya başlayacaktır. Bunun sonucunda da salgın hastalıklar çocuklarımızda kaçınılmaz hale gelecektir. Eğitimde tasarruf olmaz; çocuklarımızın geleceği ve sağlığı için gerekli kaynaklar öncelikli olarak eğitim kurumlarına aktarılmalıdır” ifadelerine yer verdi. >Vildan RENDE