Tarih: 26.11.2022 10:22

EĞİLİP BÜKÜLMÜYORUZ!

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Belediyesinde yapılan haciz işlemiyle ilgili açıklama yapan Başkan Yılmaz, “Bugün olduğu gibi geçmişte de seçim dönemi yaklaştıkça, belediye hizmetlerini engellemek ve çalışmaların hızını kesmek adına belediye taşınmazlarına haciz ve belediye hesaplarına bloke koyulmuştu. Yılmıyoruz, yıpranmıyoruz, eğilip bükülmüyoruz!” dedi.

GAZİPAŞA Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, makam odasındaki koltuk takımlarının ve veznede bulunan yüklü miktardaki nakit paranın haczedilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Konuyla ilgili dün saat 11.30’da başkanlık makamında basın mensuplarını ağırlayan Başkan Yılmaz, yapılan haciz işleminin belediye hizmetlerine engel olmak ve kendisini kıskaca alınmak istenmesinden dolayı yapıldığını ileri sürdü.

Açıklamasına, “Dün bir haciz işlemi ile karşılaştık. Bugün Manşet Gazetesi’nde de vardı. Habercilik anlamında güzel bir haber yapmışsınız. Alman gazetelerini okuyor musunuz bilmiyorum ama onların stilini uygulamışsınız. Kombi olayı nedir? Diye altında da güzel bir açıklamada bulunmuşsunuz. Olayı bilen vardır bilmeyen vardır, olayla ilgili bir açıklama yapılır. O açıdan da güzel bir haberdi” dedi.

“BU DOSYA YENİ KARARA BAĞLANDI”

İcra işleminin uygulandığı dosya ile ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, “İlçemizde 1996 yılından bu yana devam eden Kombi davaları ile ilgili olarak 24 Eylül 2021 tarihinde yaptığımız basın açıklamasında; “Davası biten, bize ulaşan ve ödemesi kesinleşen bütün dosyaların ödemesini yaptık” diye belirtmiştik. Basın açıklaması yaptıktan sonra, 31.05.2022 tarihinde yeni bir dosya karara bağlanmıştır. Söz konusu dava dosyasına süresinde itiraz ettiğimiz halde, itirazımız süresinde yapılmadığı gerekçesi ile mahkeme tarafından dikkate alınmamıştır. Davanın karşı tarafın lehine sonuçlanmasının ardından, Belediyemiz avukatlarınca İstinaf Mahkemesine başvuruda bulunulmuştur. Davacı taraf, İstinaf Mahkemesinden gelecek sonucu beklemeden icra takibi başlatmıştır” dedi.

“HACİZ İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİ”

Başkan Yılmaz, “24.11.2022 tarihinde dava vekilleri belediyemize gelerek haciz işlemi gerçekleştirmişlerdir. Ayrıca üzerinde kamu hizmetine tahsislidir kararı bulunduğu halde, araçlarımıza yakalama kararı koydurmuşlardır. Haczedilebilir banka hesaplarına bloke koydurdukları gibi mahkeme kararının belirlediği borç miktarının neredeyse yüz katı olan milyarlarca değerindeki gayrimenkullerimize de haciz koydurmuşlardır. Kısaca belediyemizi kamu hizmeti veremez duruma getirmeye çalışmışlardır” ifadelerini kullandı.

“GAZİPAŞA’MIZIN ÇIKARLARINI DÜŞÜNEREK HAREKET EDİYORUZ”

Yapılan işlemin haksız ve hukuksuz olduğunu ileri süren Yılmaz, ödeminin neden yapılmadığını da açıkladı. Yılmaz, “Yapılan haksız ve hukuksuz işlemlere karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Bugün itibarı ile kamu hizmetinde kullandığımız araçlarımızdaki yakalama kararları kaldırılmıştır. Yapılan taşkın hacizlere karşı da gerekli işlemler yapılmaktadır. Biz her zaman Gazipaşa’mızın çıkarlarını düşünerek hareket ediyoruz. Yaptığımız araştırmalar sonucunda hiçbir mal varlığı bulunmayan bir davacıya,  davası kesinleşmemiş bir dosya için ödeme yapmak oldukça risk taşımaktadır. Dava kesinleşip davacının lehine sonuçlanır ise Gazipaşa Belediyesi, kazanılan miktarı ödeyebilecek güçtedir” dedi.

“TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR”

Yapılan haciz işleminin planlı olarak yapıldığını ileri süren Başkan Yılmaz, “Tarih tekerrürden ibarettir. Bugün olduğu gibi geçmişte de seçim dönemi yaklaştıkça, belediye hizmetlerini engellemek ve çalışmaların hızını kesmek adına belediye taşınmazlarına haciz ve belediye hesaplarına bloke koyulmuştu. Biz bu tarz planlı durumlara karşı her zaman hazırlıklıyız. Yılmıyoruz, yıpranmıyoruz, eğilip bükülmüyoruz! Gücümüzü Gazipaşa halkından alıyor, Gazipaşa’mızın aydınlık geleceğini doğru inşa etmek için çok çalışmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

YAKALAMA KARARLARINI KALDIRILDI

Öte yandan Yılmaz, yaptığı basın açıklamasında haciz nedeniyle yakalama kararı çıkan araçların üzerindeki yakalama kararlarının dün itibariyle kaldırıldığını dile getirdi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Gazipaşa’da Kombi Tatil Sitesi davasında mahkemeyi kazanan devre mülk sahibinin avukatları dün ilçeye gelerek Gazipaşa Belediyesi'ndeki bazı mallara el koydu. Usulen yapılan hacizde Gazipaşa Belediyesinin makam odasındaki koltuk takımları ve veznede bulunan yüklü miktardaki nakit para haczedilmişti. Kombi davası kapsamında gerçekleşen işlemde, Başkan Yılmaz’ın makam aracı ile birlikte 5 araca yakalama kararı çıkartılıp, belediyenin banka hesaplarına bloke konulmuştu. Mülk sahibinin avukatı, yediemin olarak Gazipaşa Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Adem Kaya’yı gösterip malları belediyede bırakarak Gazipaşa’dan ayrılmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —