EFE’DEN AVM İDDİALARINA YANIT

Gazipark AVM ile ilgili kendisi hakkında ortaya atılan iddialara cevap veren Hüseyin Efe, “Yüklenici, AVM’yi sözleşmede kararlaştırılan şartlarda yapmadı.

GÜNCEL 28.11.2022 17:47:00 0
EFE’DEN AVM İDDİALARINA YANIT

Gazipark AVM ile ilgili kendisi hakkında ortaya atılan iddialara cevap veren Hüseyin Efe, “Yüklenici, AVM’yi sözleşmede kararlaştırılan şartlarda yapmadı. Yüklenici eğer sözleşmeye uygun olacak şekilde AVM inşa edip, ruhsatlarını da alsa bir an önce hizmete açılmasını isteriz” dedi.

GAZİSAN İnşaat Emlak ve Ticaret Anonim Şirketi Başkanı Hüseyin Efe, Gazipark AVM ile ilgili kendisi hakkında ortaya atılan iddialara cevap verdi. Yerel gazetelere verilen beyanların kendisini ve şirket ortaklarını yıpratmak için yapıldığını ileri süren Efe, AVM inşaat işini alan Uysal İnşaat’ın AVM ruhsatını almadığını, işi zamanında teslim etmediğini ve inşaatın AVM’ye uygun şekilde yapılmadığını iddia etti. Efe, yüklenicinin sözleşmeye uygun olacak şekilde AVM inşa edip, ruhsatını olması durumunda AVM’nin hizmete açılabileceğini dile getirdi.

“KAMUOYUNUN AYDINLATILMASI İÇİN AÇIKLAMA YAPIYORUM”

Açıklamasına, yaptığı açıklamanın gerekçesini belirterek başlayan Efe, “İlçe halkının yakinen tanıyıp bildiği gibi değişik sektörlerde birçok ilke imza atmış, birçok farklı projede yer almış birisiyim. Son günlerde ilçede yayın yapmakta olan yazılı basın organlarına yapılan açıklamalarla, şahsım ve ortağı-yönetim kurulu üyesi olduğum Gazisan İnşaat Emlak ve Ticaret A.Ş.’nin tüzel kişiliği ile bir kısım yönetim kurulu üyelerimiz hakkında aslı astarı olmayan haksız, yersiz, karalama kastı ile ortaya atılan iftira niteliği taşıyan fütursuz ithamlara maruz kaldığımız ortadadır. Halkın doğru ve net bilgiler alabilmesi bu suretle halkın yanlış bilgilendirilmesinin önüne geçilmesi ve kamuoyunun aydınlatılması amacıyla bu kısa açıklamanın yapılması gerekli bulunmuştur” dedi.

“İŞ MERKEZİ RUHSATI ALINDI”

Gazisan İnşaat Emlak ve Ticaret Anonim Şirketi’nin 184 paylı bir şirket olduğunu hatırlatan Başkan Hüseyin Efe, “Şirket Beyobası Mahallesi 151 ada 1 parselin de sahibidir. Bu parsel üzerine bir yapı yapılması amacıyla 02.05.2017 tarihinde şirket tarafından iş merkezi ruhsatı alınmıştır. Fakat aradan geçen üç ay gibi süre sonra 10.08.2017 tarihinde söz konusu taşınmaz üzerine kat karşılığı AVM yapmak üzere Gazipaşa Noterinde düzenlenen sözleşme ve ek sözleşmeler akdedilerek iş yükleniciye verilmiştir” diye konuştu.

“AVM’Yİ ANAHTAR TESLİM OLARAK YAPIP TESLİM EDECEKTİ”

Efe, yüklenici firma ile şirket arasında yapılan anlaşmaya göre, AVM ruhsatının yüklenici tarafından alınması gerekirken, alınmadığını vurguladı. Efe, “Bu sözleşmelerle yüklenici, her türlü harç ve masrafı kendisi tarafından karşılanmak üzere plan ve projesinde gerekli tadilatları yapmak ve gerekli ruhsatı almak suretiyle uluslararası standartlarda bir AVM’yi anahtar teslim olarak yapıp teslim etmeyi yüklenmiştir. Fakat o tarihten buyana yüklenici gerekli tadilatları yaptırıp, gerekli tadilat ruhsatını (AVM ruhsatı) almadığı gibi yapıyı da sözleşmede kararlaştırılan şartlarda yapmamış, yapı halen tamamlanmamıştır” dedi.

“SÖZLEŞMEYE UYGUN OLACAKSA AVM’NİN HİZMETE AÇILMASINI İSTERİZ”

İlçenin bir AVM’ye kavuşması, halkımızın ihtiyaçlarını ilçeden ayrılmadan yapabilmesi, ortaklarımızın AVM işletmeciliği yapması ve gelir sahibi olması bizim ana hedeflerimizden bir kısmıdır” diyen Hüseyin Efe, “Yüklenici sözleşmeyle üstlendiği gibi AVM inşaatını tamamlamış olsa biz mahkemelerde “Yüklenici AVM yapmadı” diye niye savunma yapmak zorunda kalalım? Yüklenici eğer sözleşmeye uygun olacak şekilde AVM inşa edip, ruhsatlarını da alsa bir an önce hizmete açılmasını isteriz. Fakat AVM değil, ticarethane yapıldığı iddia edilerek aramızdaki sözleşmeye aykırı davranılmasını hiçbir üyemiz kabul etmez” ifadelerini kullandı.

“DEVAM EDEN DAVALAR VAR”

Gazisan İnşaat Emlak ve Ticaret Anonim Şirketi Başkanı Hüseyin Efe, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Yüklenici AVM ruhsatı alıp, inşaatı ona göre yapacağı yerde, yüklendiği işin AVM yapım işi olmadığını ticarethane yapımı olduğunu ve yapıyı tamamladığını hatta iskanını bile aldığını iddia ederek şirketimiz aleyhine davalar açmıştır. Bu davalar devam etmektedir. Şirketimiz açılan davalara karşı doğal olarak hukuki savunma hakkını kullanmış ve kullanmaya da devam edecektir. Yüklenici yaptığı açıklamalarda yapıyı AVM olarak yaptığını kabul ve beyan ettiğine fakat davalarda ise yapının AVM değil ticarethane olduğunu iddia ettiğine dikkat çekmek isteriz.

“GECİKME BEDELİNİN TAHSİLİ İÇİN TAZMİNAT DAVASI AÇTIK”

Şirketimiz de; yüklenicinin AVM yapım işini sözleşmede kararlaştırılan sürede tamamlanmadığını ve AVM yapı kullanma belgesini almadığı için sözleşme ile kararlaştırılan gecikme bedelinin metrekare başına 5 dolar olacak şekilde tahsili amacı ile yüklenici aleyhine tazminat davası açmıştır. Bu dava da halen devam etmektedir.

“ŞİRKETİN ZARARI MEVZUBAHİS OLAMAZ”

Şirketin hak ve hukukunun en iyi şekilde korunması amacıyla yürütülen iş ve işlemler ve haklı olarak yürütülen davalar nedeniyle ortaklarımız niye zarara uğrasın ki? Bu çerçevede yapılan iş ve işlemlerin tamamı şirket tüzel kişiliğinin ve ortaklarımızın lehinedir. Şirketin veya ortaklarının zararı mevzubahis olamaz.

“İDDİALARI KABUL ETMİYORUZ”

Taraflar arasındaki ihtilaflar hukuki mercilere intikal ettirilmiş olmasına rağmen kamuoyunu etkilemek, yanlış yönlendirmek gibi amaçlarla tek yanlı beyanlarla şirketimizin veya şahsımızın karalanmak istenmesi kabul edilemez. Şirketimiz veya şahsımız hakkında ortaya atılan karalama-suçlama içren iftira ve hakaret taşıyan beyan ve iddiaları kabul etmiyoruz.”


Anahtar Kelimeler: İDDİALARINA YANIT