'EBELİK' İNSANLA BİRLİKTE VAR OLMUŞTUR

.

İLÇE Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik,  21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında “İnsanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olan ve yüklendiği önemli misyon ile toplum için vazgeçilmez mesleklerden biri haline gelen ebelik, insanla birlikte var olmuştur” dedi.


Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Eşşe Çelik 21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak ebelerin önemine değindi. Ebeliğin insanlık tarihinin en eski mesleklerinden biri olduğuna dikkat çeken Çelik, “Ebeler Haftası Gebelik sürecinde, doğum sırasında ve sonrasında annenin ve bebeğin sağlığı için özveriyle çalışan ebelerimizin ‘Ebeler Haftası’ kutlu olsun.” dedi.


“TOPLUMUN VAZGEÇİLMEZ MESLEĞİ”
Çelik, mesajın devamında ise: “Yüklendiği önemli misyonla toplum için vazgeçilmez mesleklerden biri haline gelen ebelik, insanla birlikte var olmuştur. Toplumun geleceği için vazgeçilmez mesleklerden olması nedeniyle ebelik mesleğinin önemine dikkat çekmek amacıyla Türkiye’de her yıl 21-28 Nisan Ebeler Haftası, dünyada ise 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü olarak kutlanmaktadır.


“YURDUN HER KÖŞESİNDE ZOR ŞARTLAR ALTINDA HİZMET VERİYORLAR”
Yurdun her köşesinde, köylerde, kentlerde ve çoğu zaman zor şartlar altında hizmet veren ebeler doğum öncesinde, doğum esnasında ve doğum sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri vermektedir.” ifadelerine yer verdi. >Vildan RENDE



Anahtar Kelimeler: 'EBELİK' İNSANLA BİRLİKTE OLMUŞTUR