Tarih: 10.09.2024 00:50

DÜNYA BİLİM FUARI’NDA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER

Facebook Twitter Linked-in

Dünyanın liseler arası en büyük uluslararası proje yarışması olan, “Uluslararası Regeneron Bilim ve Mühendislik Fuarı” (ISEF) yarışmasında Türkiye’yi Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi öğrencileri Asya Güven ile Azra Demircioğlu temsil edecek.  

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK), 2024- A yarışması Kimya alanındaki finallerinde; “Borofen Sentezi ve Sentezlenen Borofenin Hidrojen Depolama Kapasitesinin Kuvars Kristal Mikrobalans Yöntemiyle Tespit Edilmesi” başlıklı projeleriyle Türkiye ikinciliğini kazanan Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi (NKFL) öğrencileri Asya Güven ile Azra Demircioğlu projelerini bu kez “Uluslararası Regeneron Bilim ve Mühendislik Fuarı”nda (ISEF) bilim jürisine sunacak. Dünyanın liseler arası en büyük uluslararası proje yarışması olan ISEF’de 80 ülkeden yaklaşık 1800 öğrenci farklı kategorilerde yarışacak.  

 

YARIŞMA ABD’NİN COLUMBUS ŞEHRİNDE YAPILACAK 

Manavgat Namık Karamancı Fen Lisesi (NKFL) 12. Sınıf öğrencisi Gazipaşalı Asya Güven ile 11. Sınıf öğrencisi Azra Demircioğlu’nun proje danışmanlığını ise Kimya öğretmeni Savaş Zafer Güler yapıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) 10 – 16 Mayıs 2025 tarihleri arasında Ohio Eyaleti’nin Columbus şehrinde düzenlenecek Uluslararası Regeneron Bilim ve Mühendislik Fuarı’na Gazipaşalı bir öğrencinin katılacak olması ise ilçede gururla karşılandı. >Vildan RENDE 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —