DOYASIYA EĞLENDİLER

GAZİPAŞA’DA ‘10-16 Mayıs Engeliler Haftası’ dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Öğrenci ve velilerin doyasıya eğlendiği etkinlik sonunda ise yemek ikramında bulunuldu.

EĞİTİM 12.05.2023 10:57:00 0
DOYASIYA EĞLENDİLER

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘10-16 Mayıs Engeliler Haftası’ nedeniyle kaymakamlık koordinesinde ilçede bir dizi program düzenledi. Toplumsal engelli farkındalığını arttırmak amacıyla düzenlenen programlar kapsamında özel eğitim öğrencilerinin katıldığı “Hayalim” temalı ve diğer okullardaki öğrencilerin de katılımıyla “Yardımlaşma” temalı resim sergisi açıldı. Programda ayrıca müzikli eğlenceler, çeşitli danslar ve sihirbaz gösterileri sunuldu. Öğrenci ve velilerin doyasıya eğlendiği etkinlik sonunda ise yemek ikramında bulunuldu.

Fuar Alanı’ndaki programa Kaymakam Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, Şube Müdürü Bilal Dal ile Muhsin Bozdağ, Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Oğuzhan Yılmazer, Özel Kemal Akça Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nevin Aydemir, Özel Eğitim Şube Şefi Mesut Kasap ve “Bu Şehrin Çocukları Projesi “ koordinatörü Nebile Yılmaz katıldı. 

GÜL: YILDA 1 KEZ DEĞİL HER AN YANLARINDAYIZ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, burada yaptığı konuşmada, “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımının sağlanması ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş toplum anlayışının bir parçasıdır. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve engelli bireylerimiz hiçbir zaman yaşama azmini yitirmemelidir. Hepimizin bildiği gibi, günümüzde artık toplumların gelişmişlik seviyelerini, insana verdikleri değer ve insan odaklı çalışmaları belirliyor. Özellikle Son yıllarda halka hizmeti hakka hizmet olarak gören çalışmaların odak noktası her daim insan oldu. Bu sebeple Engelli vatandaşını yılda bir kez değil, her an gözeten bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Zihinler ve kalpler engelli olmadığı müddetçe aşılamayacak hiçbir engel, çözülemeyecek hiçbir sorun kalmayacağı bilinciyle Özel Kardeşlerimiz, gözleri olup da görmeyenlere, kulakları olup da duymayanlar, kalpleri olup da kavrayamayanlara çok güzel dersler veriyorlar” dedi.

ALTUN: HİÇ BİR ENGEL SEÇİM DEĞİLDİR

Düzenlenen programda konuşan Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun “Okullarımızda eğitim hizmetinin iyileştirilmesi için gerek Millî Eğitim Müdürlüğümüz gerekse diğer kurumlarımız seferberlik halindeler. Öncelikle eğitim gören çocuklarımıza gençlerimize önemli katkılarından dolayı tüm velilerimizi kutluyorum. Bugün de bu programda özel öğrencilerimiz ile beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Burada öğrencilerimizle beraber olmak, aynı havayı teneffüs etmek ve paylaşımda bulunmanın ayrı bir manevi zevki olsa gerek. Bazen bir dezavantaj gibi algılanan durumların esasen alınan manevi zevk ve neticesi itibariyle çok daha hayırlı olabileceğini biliyoruz. Bu konuda duyarlılık ve sorumluluk bilinci olan ebeveynleri ayrıca tebrik ediyorum” dedi.

HER SAĞLIKLI BİREY ENGELLİ ADAYI

 “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şuuruyla hareket eden sosyal devlet anlayışına sahip olarak engelli vatandaşlarımızın umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözümler üretmek en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir.” diyen Altun, şöyle devam etti: Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, onların yaşama sevinçlerini yüksek tutarak hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. Hiçbir engelin seçim olmadığını hatırlatıp, her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmamasını temenni ediyorum. Tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.

HUMMALI ÇALIŞMA İÇİNDELER

Gazipaşa’daki okullarda özel eğitim hizmetinin sunulmasında Millî Eğitim Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürlüğünün koordineli bir şekilde çalıştığını dile getiren Kaymakam Altun, “Millî Eğitim Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardımlaşma Vakıf Müdürlüğümüz elbirliği ile hummalı çalışmalar içerisindeler. Çalışmalarımız kaymakamlığımız koordinesinde devam edecek. Haftanın hayra berekete daha iyi bir eğitime vesile olmasını diliyorum” İfadelerini kullandı.

 


Anahtar Kelimeler: DOYASIYA EĞLENDİLER