DOSYASINI NEDEN GERİ ÇEKTİ?

CHP Gazipaşa Belediyesi Meclis Üyeliği listesinde yer alamayan Meltem Oğuz, dosyasını neden geri çektiğini açıkladı. Oğuz, “Bu işte benim gözümde tek sorumlu oturduğu koltuğun hakkını veremeyen ilçe başkanı Fahri Oğuz’dur” dedi.

SİYASET 21.02.2024 10:27:00 0
DOSYASINI NEDEN GERİ ÇEKTİ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gazipaşa Belediyesi Meclis Üyeliği listesinde yer alamayan Meltem Oğuz, yazılı basın açıklaması yayınladı. “Gazipaşa’da sahada aktif çalışacak olan tek genç kadın bendim” şeklinde iddialı bir açıklama yapan Oğuz, listenin ilk sıralarına girememesinin sorumlusu olarak da İlçe Başkanı Fahri Oğuz’u hedef göstererek “Oturduğu koltuğun hakkını veremeyen ilçe başkanı” söylemlerini kullanarak, Fahri Oğuz’u suçladı.


Oğuz, açıklamasında “Biliyoruz ki meclis üyeleri milletin yerel yönetimlerdeki sesidir. Ismarlama veya girift ilişkilerle listeye yazdırılan isimler elbette ki oluyor. Oylama ve halk isteği ile olması gereken liste ilçe yöneticilerinin akrabaları ile yer değiştirildi. Oylamada, halkta, parti içinde aldığım ciddi bir destek söz konusuydu. Başvurusu olan ve sahada aktif bir şekilde çalışan tek genç ve kadın aday bendim. Nutuğu bitirdiğim zaman 7 yaşındaydım. İlkokuldan partide aktif program sunuculukları, okul başkanlığı yaptığım dönemlerde aktif katkıları olmuş bir insanım. Gözümüz CHP ile açıldı CHP ile kapanır. Yöneticilerden bazı kişilerin akrabası ve babasının listeden bir gün önce ilçe yöneticileri ile yakın temasta bulunduğu ve parti kapısından bile geçmemiş, partide tanınmayan ve oy getirme çalışma artısı olmayan, ilk parti toplantısına katılmamış, başvurusu olmayan sahaya bir kez çıkmamış kişilere yer verilmesine üzüldüm.


“İLK 5’TESİN HAYIRLI OLSUN DEDİLER”
Eğer ki aynı şartlarda yarışan bir aday olsa ve tercih edilse boynumuz kıldan inceydi, ilk 5’tesin hayırlı olsun diye telefonlarım 3 gün boyunca susmadı. Arya bebeğin destek konserinde hayırlı olsun diye ellerim sıkıldı. Çünkü halkta biliyordu ki sahada aktif çalışan ve resmî başvurusu olan oy getirme potansiyeli olan hem bayan hem genç tek aday bendim. Yöneticilerden partililere herkeste Ankara kapısına gidilene kadar durumu böyle biliyordu. Sonra arandığım ve 10 küsürler söylendiği zaman ismimi yazmayın dosyamı geri çekiyorum dedim ve çekildim, yazılmadım gibi bi durum söz konusu değildi. Sadece yola çıkarken ve yoldan sonrasındaki karar değişikliği bana bu kararı aldırdı. Mecliste sadece parmak kaldırsın ve fermuar sistemini karşılasın diye son dakika olması gereken adayların yerine akraba ilişkili adaylardı bizim için sorun. Biliyoruz ki CHP ve İYİ Parti ittifakı bozulurken MHP ve AKP ittifakı devam ediyor. Bu noktada CHP listeleri seçimin gidişatını belirleyecek en önemli organdır. Yönetimde onaylanan, sahada çalışmaları ile göz önünde olan kişiler yerine ısmarlama isimlerin listede yer alması üzdü.


“DAHA AKTİF ÇALIŞACAK GENÇ VE BAYAN BİR ADAY VARSA ÇEKİLEYİM DEDİM”
Başvurusu olan ve sahada günlerce aktif rol alan, partiye oy katkısı olacak 3 genç adaydık fakat başvurusu bile olmayan partide yüzünü görmediğimiz kişilere değiştirilmesi durumu bu noktaya getirdi. Söylediğim gibi yazılmadım gibi bir durum söz konusu olmadı fakat bu durumlar neticesinde dosyamı geri çektim. Siyaset uzun soluklu bir yol. Biz sadece listede yer alalım diye aday olmadık hatta ilk gün bir sözüm vardı “Eğer ki benden daha fazla oy getirecek, daha donanımlı ve daha aktif çalışacak genç ve bayan bir aday varsa ben çekileyim” diye her yerde dile getirdim. Başka böyle bir seçecek yoktu ki halada olduğunu düşünmüyorum. Yine düşüncelerimin arkasındayım. Bu işlerin benim gözümde tek sorumlusu da oturduğu koltuğun hakkını veremeyen ilçe başkanıdır. Biz liste için aday değil, çalışmak partiye katkı sağlamak ve CHP bayrağını dalgalandırmak için aday olmuş gençleriz. Rant ve koltuk sevdamız yok. Tek sevdamız CHP. Çalışamaya, başarmaya devam edeceğiz. Daha yeni başlıyoruz” ifadelerine yer verdi. >Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27