Tarih: 17.08.2023 12:40

Dolandırıcılara dikkat!

Facebook Twitter Linked-in

KISA yoldan para kazanmak her türlü yolu deneyen dolandırıcıların, “İndirimli bakiye yükleme, bakiye sorgulama” gibi başlıklarla iletilen sahte bağlantılarla vatandaşları hedef aldığına dikkat çeken Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, vatandaşları bu konuda uyardı.

Türkiye’de vatandaşların, telefon faturalarında ve TL yüklemelerinde yaşanan artışların ardından ucuz ve indirimli hat ya da operatör için arayışa girmesi dolandırıcıların iştihanı kabarttı. Kısa yoldan para kazanmak için vatandaşları hedef alan dolandırıcılar, şimdide “İndirimli bakiye yükleme, bakiye sorgulama” gibi başlıklarla vatandaşları hedef alıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, maddi kazanç sağlamak amacıyla bireyleri farklı yollarla tuzağına düşürmeyi amaçlayan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Sahte internet siteleri açıp, sosyal medya, mail ve kısa mesaj üzerinden vatandaşlara mesaj ve mail atan dolandırıcıların, “İndirimli bakiye yükleme, bakiye sorgulama” gibi başlıklarla atılan bağlantılarla vatandaşları dolandırdıkları ortaya çıktı. 

 

VATANDAŞLAR UYARILDI

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından yapılan “Bakiye Yükleme Dolandırıcılığına Dikkat” başlıklı uyarı açıklamasında, “Bakiye yükleme ve bakiye sorgulama gibi işlemleriniz için GSM operatörünüze ait resmi uygulamaları ve internet sitelerini tercih edin. Sponsorlu gönderiler aracılığıyla ve asılsız vaatlerle yönlendirme yapılan internet sitelerine ait URL adreslerini kontrol edin. Doğruluğunu teyit etmediğiniz, bağlantılar üzerinden kişisel ve finansal bilgilerinizi paylaşmayın” ifadelerine yer verildi. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —