DOLANDIRICILAR BUNU DA YAPTI!

VATANDAŞLARI türlü tuzaklarla dolandırmayı amaçlayan dolandırıcılar, sokak hayvanlarına mama ve barınma desteği verecekleri bahanesiyle vatandaşları hedef alıyor.

ASAYİŞ 24.05.2023 13:20:00 0
DOLANDIRICILAR BUNU DA YAPTI!

Kısa yoldan para kazanmak için vatandaşları hedef alan dolandırıcılar, sokak hayvanlarına mama ve barınma desteği verecekleri bahanesiyle vatandaşları dolandırıp, mağdur ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, maddi kazanç sağlamak amacıyla bireyleri farklı yollarla tuzağına düşürmeyi amaçlayan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı. Sahte internet siteleri açıp, sosyal medya, mail ve kısa mesaj üzerinden vatandaşlara mesaj ve mail atan dolandırıcılar, sokak hayvanlarına mama ve barınma desteği vereceklerini belirterek iyi niyetli insanları hedef alıyor. 

VATANDAŞLARA UYARI

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığından yapılan açıklamada, ‘sokak hayvanlarına mama ve barınma desteği’ gibi ibarelerle, oltalama amaçlı olarak sahte internet sitesi linklerinin paylaşıldığı mesaj ve e-postalara itibar edilmemesi istendi. Bu tür içeriklere şüphe ile yaklaşılması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, “Sokak hayvanlarına mama ve barınma desteği” gibi ibarelerle telefonunuza, sosyal medya uygulamalarınıza ve maillerinize gelen mesajlara itibar etmeyiniz. Şüpheli bağlantılara tıklamayın, kişisel bilgilerinizi ve hesap bilgilerinizi paylaşmayın ve ödeme yapmayın” denildi.


Anahtar Kelimeler: DOLANDIRICILAR YAPTI!