Tarih: 18.09.2023 16:36

DOĞAYA YAZIK!

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa dere kenarına bırakılan çöpler alev aldı. Kısa sürede büyüyen yangın ekiplerin müdahalesiyle ormanlık alana sıçramadan söndürüldü. Bölgede defalarca yangın çıktığını hatırlatan mahalleliler, Gazipaşa Belediyesi’ne mesaj göndererek, “İnsan evine giderken utanır mı? Dere boyu çöplüğün içinden geçiyoruz. Bize yazık değilse ormana, bu ekiplere yazık” diyerek sitem ettiler.

 

YANGIN, saat 14.30 sıralarında Sarıağaç Mahallesi sınırları içinden geçen Delice Çayı’nın kenarına bırakılan çöplerin bulunduğu alanda meydana geldi. Henüz çıkış nedeni bilinmeyen yangını fark eden mahalle sakinleri, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Alınan ihbarın ardından olay yerine Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa İtfaiye Birimi ve Jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede yangına müdahale eden ekipler, yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına aldı. Bölgede yapılan soğutma çalışmasının ardından yangın tamamen söndürüldü. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı. 

 

MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

Yangının meydana geldiği alanda farklı zamanlarda birden çok yangın meydana geldiğini dile getiren mahalle sakinleri, dere kenarına çöp, sera atıkları ve inşaat malzemesi dökülmesini tepki gösterdi. Bölgeye bırakılan çöplerin sürekli yandığını belirten mahalleliler, çay kenarından geçen yolun birçok mahalle tarafından kullanıldığını hatırlattı. Tepkisini Gazipaşa Belediyesi’nin WhatsApp numarasına mesaj atarak dile getiren bir mahalleli ise, “İnsan evine giderken utanır mı? Dere boyu çöplüğün içinden geçiyoruz. Bize yazık değilse ormana, bu ekiplere yazık” diyerek sitem etti.

 

“SERA ATIKLARI, SERA İLAÇLARI DENİZE AKSIN GİTSİN DİYE SEÇİLMİŞ BİR BÖLGE”

Bölgede meydana gelen yangınlardan duyduğu rahatsızlığı dile getiren başka bir vatandaş ise, “Burası Sarıağaç mahallesi. Yani Mahallemizin çöp toplama alanı yazılı tabelaların olduğu bölüm. Öyle bir çöp toplama alanı seçilmiş ki dere kenarı... Yani sera atıkları, sera ilaçları denize aksın gitsin diye seçilmiş bir bölge. Ayrıca orman ile sınır olan bu çöp toplama alanımız sık sık ateşe veriliyor. Yani orman ve canlılarının yanması için de davetiye çıkarılıyor. Defalarca muhtarımızın da benim de dile getirdiğimiz, 112’ye bildirdiğimiz ve gazetelere manşet olan çöp toplama alanına bir çözüm bulunmadı. Burası, kaç tane mahallenin geçiş noktası… Bu yol ve dereden geçen mahalleliler, çöplükten geçiyor. Hadi bizi boş verin İtfaiye ve Jandarma ekiplerine yazık. Yetkilere buradan da sesleniyoruz: lütfen artık bir çözüm bulunsun” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —