DOĞAN’IN HEDEFİ NET

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, 2024 seçimleri için aday adaylığına hazırlanıyor. Son 5 yılda Gazipaşa’da partinin yükünü omuzlarına alan Doğan’ın, belediye başkanlığı gibi net bir hedefi bulunuyor.

SİYASET 25.08.2023 12:51:00 0
DOĞAN’IN HEDEFİ NET

GAZİPAŞA’DA, son iki dönemde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı aday adayı olan ancak siyasi şartlar gereği partisi tarafından Gazipaşa Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmeyen AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, 2024 seçimleri için aday adaylığına hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde parti içinde yapılacak istişareler ve adaylık düşünen ilçe başkanlarıyla ilgili AK Parti Genel Merkezi’nden gelen talimatla birlikte İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmesi beklenen Başkan Doğan’ın, aday adaylığı ile ilgili resmi açıklamasını önümüzdeki günlerde yapması bekleniyor.

 

AK PARTİ’YE KÜSMEDİ

2014 seçimlerinde adaylığın kapısından dönen ve 2016 yılındaki AK Parti Gazipaşa İlçe Kongresi’nde kendisinin yerine Sait Yılmaz’ı tercih eden AK Parti’ye küsmeyen, bulunduğu her ortamda “Dava adamlığı” bunu gerektirir diyerek partisi için mücadele eden Doğan, AK Parti’nin Gazipaşa’daki kritik dönemlerinde görev almaktan çekinmedi. 2018 yılında, yerel seçimlere 4 ay kala partide yaşanan ilçe başkanlığı krizinin ardından göreve talip olan Başkan Doğan, süreç içerisinde yıpranan partisini yerel seçimlere hazırlamak için büyük mücadele verdi. 

 

GAZİPAŞA’NIN SORUNLARINA ÇÖZÜM GETİREBİLECEK BİR İSİM

Parti tabanıyla üyeleri kaynaştıran, 2019 ve 2023 seçimlerinde AK Parti için mücadele eden Doğan, şimdi de AK Parti belediyeciliğiyle ilçe halkına hizmet vermeyi hedefliyor. İlçe merkezi ve kırsalda yaptığı çalışmalarla Gazipaşalı hemşehrilerinin desteğini arkasına alan Doğan, partisinin oluru ile AK Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı olmayı istiyor. Antalya ve Ankara’daki bağlantılarıyla Gazipaşa’nın sorunlarına çözüm getirebilecek bir isim olarak gösterilen Doğan, AK Parti içinde isimi geçen muhtemel adaylar arasındaki en güçlü isim olarak gösteriliyor.

Aday adaylığına ilişkin resmi açıklamayı önümüzdeki günlerde yapması beklenen Doğan, şehir merkezi, kırsal mahalleler ve yaylalarda çalışmalarına devam ediyor. Doğan’ın, Gazipaşa için önemli projeleri hayata geçirmek için çalışma yürüttüğü de kulislerde konuşulanların başında geliyor.

 

ALİ DOĞAN KİMDİR?

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, 01.05.1965 tarihinde Gazipaşa’nın Karaetepe köyünde doğdu. Ortaokul-liseyi Gazipaşa’da tamamlayan Doğan, Van 100. Yıl Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Adalet Yüksek Okulu olmak üzere 3 üniversite bitirdi. Öğretmenlik mesleğimin dışında okul müdürlüğü, Gazipaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü,  Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulunan Doğan, Eğitimciler Birliği Sendikası’nı (Eğitim Bir-Sen)kurarak 10 yıl gibi uzun bir süre ilçe başkanlığını yaptı. 

2001 yılında AK Parti’yi kurmak için mesleğinden istifa dilekçesi veren Doğan, AK Parti’de kurucu faaliyetlerde bulundu. 2014 yılında görevli olduğu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğünden istifa ederek, belediye başkanı aday adayı oldu. O dönemde aday gösterilmeyen Doğan, 2018 yılında AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanlığı görevini üstlendi. 5 yıldır AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanlığı görevini yürüten Doğan, evli ve 4 çocuk babası. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: DOĞAN’ HEDEFİ