DOĞAN: YER TESPİT ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Ak Parti İlçe Başkanı Ali Doğan, kayıkçılar için balıkçı barınağı ile amatör fiber balıkçıların teknelerini indirebilmeleri için yer tespit çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

GÜNDEM 28.07.2023 13:43:00 0
DOĞAN: YER TESPİT ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

AK Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Ali Doğan, balıkçı barınağı ve amatör fiber balıkçı tekneleriyle ilgili gelişmeleri aktardı. Başkan Doğan, kayıkçılar için balıkçı barınağı ile amatör fiber balıkçıların teknelerini indirebilmeleri için Kahyalar’da yer tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtti.  Gazipaşa’da 2 tür balıkçı olduğunu belirten Doğan, şöyle devam etti: “Birincisi ekmeğini kayıktan kazanan balıkçılar, diğeri de hobi amaçlı amatör fiber balıkçılar. İlk olarak balıkçılarımıza kayıkçı barınağı için Kahyalar’da Antalya Ulaştırma ve Altyapı Başkanlığı 4.Bölge Müdürü Serhan Özkanlı ile birlikte yer tespiti yaptık. Ulaştırma ve Altyapı Başkanlığı ile zaten sürekli istişare halindeyiz. Yazışmalarımız devam ediyor. İkinci olarak da amatör fiber balıkçıların teknelerini indirebilmeleri için yer tahsisi arayışındayız. Gazipaşa’da 150’ye yakın amatör fiber balıkçı teknesi mevcut. Bu tekneleri denize indirip, denizden çekebilecekleri düzgün bir yer henüz yok Gazipaşa’da. İlçemizden bizlere bu konu ile alakalı başvurular oldu. Bizde bunu Bakanımıza ve milletvekillerimize ilettik. DSİ ile görüşüp bir yer sunalım demiştik. Ancak İlgili çalışmalar ve yazışmalarımız devam ederken sunduğumuz yerin sit alanı olduğu öğrendik. Antalya Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü sit alanında yapılaşmaya izin vermeyeceğini belirtti. Biz de yasal olarak uygun bir zemin arayışına geçtik.”

 

“SİT ALANI DIŞINDA UYGUN BİR ZEMİN ARIYORUZ”

Aynı yerin tespitine giderken görüşmeye Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz’ı da çağırdığını söyleyen İlçe Başkanı Ali Doğan, “ Başkanımız o gün geleceğim demişti ama program yoğunluğundan dolayı gelemedi. Hatta Başkan Beye belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerini de görevlendirmesini istemiştim. O bölgede sit alanı nerde bitiyor? Belediyenin alanı neresi? Hazine olan yer neresi? DSİ’nin çalışma alanı nereyi kapsıyor? Bu soruların cevabını bulmak ve yer tespiti yapıp vatandaşların problemini çözelim diye gitmiştik. Ama başkan da Fen İşleri de gelmedi. Biz orada kendi kendimize biraz sohbet ettik sonra olabilecek yer ile ilgili araştırma yaptık. Orada amatör fiber balıkçılarla toplandık. Hala yer tespiti ile ilgili çalışmalarımızı sürüyor. Sit alanı dışında uygun bir zeminde yapılaşabileceğimiz bir yer olduğu an çalışmamız başlayacak. Balıkçılarımız için sit alanına girmeyen bir yer arayışı içindeyiz. Gazipaşalı balıkçılılar çözümü bizden istiyor. Allah’ın izniyle balıkçılarımızın sorunlarını çözeceğiz. Denize sıfır, uygun bir zemin bulunduğunda yasal sıkıntıya düşmeden yapacağız” dedi. >Vildan RENDE