DOĞAN 2 ADIM ÖNDE

.

SİYASET 20.11.2023 10:59:00 0
DOĞAN 2 ADIM ÖNDE

Yerel seçimler için ‘ideal aday’ arayışına giren AK Parti, seçim kaybeden, siyasette yıpranan ve teşkilatı küstüren isimlere gerekmedikçe adaylık fırsatı vermeyecek. Adaylık sürecinde “Teşkilat Merkezli” bir yol haritası çizmesi beklenen AK Parti’de Ali Doğan ismi, bu modelle 2 adım ön plana çıkıyor.


TÜRKİYE’DE mart ayında yapılacak yerel seçimler için ‘ideal aday’ arayışına giren AK Parti, 922 ilçe, 32 bin 260 mahallede seçmenin nabzını tutuyor. Yerelde, tarama çalışmalarına devam eden AK Parti; seçim kaybeden, siyasette yıpranan ve teşkilatı küstüren isimlere gerekmedikçe adaylık fırsatı vermeyecek. Yerel seçimler öncesi; büyükşehir, şehir, ilçe ve beldelerde en ideal adayı belirlemek için çalışma yürüten AK Parti, “Teşkilat Merkezli” bir yol haritası çizmeyi hedefliyor. Bu modeli 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri’nde deneyen AK Parti, partiden istifa eden il başkanlarının yüzde 70’ini, bulundukları bölgeden seçilebilecek sıradan aday yapmıştı. 


DOĞAN İSMİ, 2 ADIM ÖN PLANA ÇIKIYOR
14 Mayıs’ta gerçekleşen 28. Dönem Milletvekilliği Seçimi’nde teşkilatçı il başkanlarının yüzde 70’ini milletvekilliği ile ödüllendiren AK Parti’nin, 2024 seçimlerinde bu oranı yüzde 80’ne çıkarması öngörülüyor. Adaylık sürecinde “Teşkilat Merkezli” bir yol haritası çizmesi beklenen AK Parti’de Ali Doğan ismi, bu modelle 2 adım ön plana çıkıyor. Siyasi hayatından AK Parti’ye sırtını bir kez olsun bile dönmeyen Doğan, AK Parti’nin Gazipaşa’daki kritik dönemlerinde görev almaktan da çekinmedi. Teşkilatçı yapısıyla AK Parti Genel Merkez’in dikkatini çeken Doğan, partinin yeni hayata geçirdiği “Teşkilat Merkezli” modeline en uygun isim olarak gösteriliyor. 


SÜREÇ DEVAM EDİYOR
AK Parti’nin 31 Mart 2024’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için seçim dönemi ve seçim takvimi çalışmaları 9 Kasım’da başladı. AK Parti’nin aday adayları, başvurularını 22 Kasım Çarşamba günü saat 00.00’a kadar yapabilecek. Daha önce AK Parti’den aday adaylığını duyuran Ali Doğan, Ali Rıza Büyükakça, Mustafa Akçocuk ve Esen Diler Çarşamba gününe kadar ilçe teşkilatına giderek online olarak başvurularını yapacak. Muhtemel aday adayları arasında ismi geçen Sami Büyükakça ise İlçe Başkanı Ramis Yiğit’le akrabalığından dolayı tüzüğe takılarak başvuru şartlarını karşılayamamıştı.  Adil Çelik’in ise başvuru yapıp yapmayacağı belirsizliğini koruyor. Konuya ilişkin yeni bir açıklama yapmayan Çelik, geçtiğimiz aylarda yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada; “Aday adayı değilim” demişti. 


TEMAYÜL 26 KASIM’DA
AK Parti’de adaylık başvurusunun ardından temayül yoklaması yapılacak. Temayül yoklaması 26 Kasım’da elektronik ortamda tüm illerde aynı anda yapılacak. Gazipaşalılar oylarını AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nda kullanacak. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: DOĞAN