DOĞALGAZIN FAZ-2 İHALESİ 11 EYLÜL’DE

Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur Doğalgaz Boru Hattı çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdüren BOTAŞ, projenin omurgasını oluşturan Faz-2 ihalesini 11 Eylül’de gerçekleştirecek.

GÜNDEM 21.08.2023 18:30:00 0
DOĞALGAZIN FAZ-2 İHALESİ 11 EYLÜL’DE

ANTALYA-Mersin arası (Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur ilçeleri) Doğalgaz Boru Hattı projesiyle ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı. 2021 yılı içinde projenin Etüt ve Detay Mühendislik Hizmetleri ihalesi yapılmış, 2022 yılı başında da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Manavgat, Alanya, Gazipaşa-Anamur doğalgaz boru hattı projesi için hazırlanan ÇED raporunun olumlu olduğunu duyurmuştu. 

 

İSTİMLAK ÜCRETLERİ HESABA YATTI 

 

Geride kalan süreçte, doğalgaz boru hattının geçeceği noktada kamulaştırma çalışmalarını tamamlayan Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş (BOTAŞ), Gazipaşa dahil Anamur, Alanya ve Manavgat’ta kamulaştırılan alanların mülk sahiplerine istimlak ücretlerini yatırdı. Mülk sahiplerinin yatırılan ücretlere itiraz edebileceği belirtildi. 

 

SIRADA FAZ-2 İHALESİ VAR

 

Manavgat-Alanya-Gazipaşa-Anamur Doğalgaz Boru Hattı çalışmalarına hummalı bir şekilde devam eden BOTAŞ, 11 Eylül’de projenin Faz-2 ihalesini gerçekleştirecek. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü şeklide yapılacak ihale, BOTAŞ Genel Müdürlüğü Elektronik İhale Salonu A-2 Blok Bilkent Çankaya/Ankara adresinde saat 10.30’da gerçekleştirilecek. 

 

133 BİN 540 METRE ÇELİK DOĞALGAZ BORUSU DÖŞENECEK

 

İhale kapsamında işi alan yüklenici firmadan, yaklaşık 133 bin 540 metre yatay uzunluğunda 40 çaplı doğalgaz çelik boru hattı sistemi, 1 adet yarım pig ünitesi ve take-off vana istasyonu, 2 adet hat vana istasyonu, 2 adet hat vanası ve take-off vana istasyonu yapımı ile projenin yapımında kullanılacak, malzemelerin temini istenecek. İhaleyi alan yüklenici firma yer tesliminin ardından Manavgat, Alanya, Gazipaşa ve Anamur ilçelerinde belirlenen noktalardan geçirilecek projenin yapım işine başlayacak. Projenin yapım süresi ise yaklaşık 3 yıl sürecek. Projenin 2026 yılının ikinci yarısına kadar tamamlanması hedefleniyor. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: DOĞALGAZIN - İHALESİ EYLÜL’