DOĞA ÇÖPE TESLİM!

İlçemizin farklı mahallelerinden geçip Akdeniz’e akan çaylar ve dereler, sorumsuzca kirletiliyor. Çay ve dere kenarlarında biriken çöp yığınları, insan ve çevre sağlığını tehdit ediyor.

GÜNDEM 8.04.2024 09:28:00 0
DOĞA ÇÖPE TESLİM!

GAZİPAŞA’DA çaylar ve dereler üzerinde artan kirlilik her geçen gün artıyor. Her türlü atığın bulunduğu dere ve çay kenarları görüntüsüyle çöplüğü andırırken, ortaya çıkan çirkin manzara insanların içini sızlatıyor. Korubaşı ve Yeni Mahalle sınırından geçen İnceağrı Çayı ile Bakılar ve Pazarcı arasından geçen Hacı Musa Çayı kirliliğin en yoğun olduğu yerler olarak dikkat çekiyor. Havalimanı bölgesinden geçen Bıçkıcı Çayı ve Delice Deresi de kirliliğin boy gösterdiği noktaların başında bulunuyor. 


ÇÖPLÜĞÜ ANDIRIYOR
Kendini bilmez, sorumsuzların çöplük alanı haline gelen çaylar ve dereler, kaçak moloz dökümü, kaçak hafriyat dökümü, sera atıklarının çevreye bırakılmasıyla adeta çöplüğü andırıyor. Dere içine bırakılan, bidonlar, mobilya atıkları, evsel atıklar, araç lastikleri, cam kırıkları sera atıkları, naylon parçaları, insan ve çevre sağlığı için tehlike oluşturuyor. Dere ve çaylara bırakılan çeşit çeşit tonlarca atık; denize ulaşarak, deniz ve deniz ürünlerini de tehdit ediyor. Aylardır bu durumda bekleyen çöplerin temizlenmesi bekleniyor.
 

DENETİMLER ARTSIN
Vatandaşlar, Gazipaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünü ve denetim yetkisi elinde olan Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerini göreve çağırdı. Bunun yanında denetimlerin arttırılmasını isteyen vatandaşlar, bölgeye çöp bırakanlara ciddi yaptırımların uygulanmasını bekliyor. Gazipaşa’ya katı atık bertaraf tesisi kurulması çağrısı yapan ilçe halkı, çöplerle birlikte atıkların toplanarak bu tesiste işlenmesini istiyor. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: TESLİM!