DİŞ HEKİMLERİ İŞ BIRAKACAK
Çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep eden diş hekimleri, bugün iş bırakma eylemi yapacak. Eyleme ilişkin açıklama yapan Genel Sağlık-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Musa Karakaş, diş hekimlerinin artan iş yükü ve mesleki sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ş bırakma kararı aldıklarını belirtti.
AĞIZ ve Diş Sağlığı Merkezleri (ADSM), Ağız ve Diş Sağlığı Hastaneleri (ADSH) ve devlet hastanelerinde görev yapan diş hekimleri, bugün (14 Şubat) iş bırakma eylemi yapacak. Eyleme ilişkin açıklama yapan Genel Sağlık-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Musa Karakaş, diş hekimlerinin hak kayıpları ve adaletsizlikler karşısında artık tükenmiş halde olduklarını kaydetti. Diş hekimlerinin artan iş yükü ve mesleki sorunlarına dikkat çekmek amacıyla ş bırakma kararı aldıklarını ifade eden Karataş, şöyle devam etti: “Sağlık sisteminin temel taşlarından biri olan ağız ve diş sağlığı hizmeti sunan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan sağlık emekçileri, bütün meslek gruplarında olduğu gibi yıllardır süregelen hak kayıpları ve adaletsizlikler karşısında artık tükenmiş haldedir. Sağlık emekçilerine yaşatılan bu sorunlar yalnızca sağlık çalışanlarını değil, halk sağlığını doğrudan olumsuz etkilemektedir.
“SAĞLIKTA ŞİDDETLE MÜCADELE ETMEKTEYİZ”
Gelişen teknolojiyle birlikte dünya hızla değişirken ve gelişirken, biz hâlâ temel haklarımızın mücadelesini vermekteyiz. 2025 yılında; yapay zekâ insanlarla sohbet etmekte, uzay turizmi konuşulmakta, ancak biz sağlık emekçileri hâlâ sağlıkta şiddetle mücadele etmekteyiz. Çalışma koşullarımızın uygun olmadığını haykırmaktayız. Her diş hekiminin 4 el kuralı ile çalışmasının gerekliliğini anlatmak zorunda kalmaktayız. Ağız ve diş sağlığı hizmeti verirken randevu sürelerinin yetersiz olduğunu ifade etmekteyiz. Hasta mahremiyetinin önemini belirtmekte, bir odada 2-3-4 ünit ile muayene yapılamayacağını dile getirmekteyiz
“GEÇİNEMEMEKTEYİZ!”
“Maaşlarımızda tabanı, teşviki, sabiti ile yaptığınız sürprizi istemiyoruz. ‘Emekliliğe yansıyan tek kalem maaş’ talebimizi tekrar ediyoruz. Biz en temel haklarımızın peşinde mücadele etmek zorunda kalırsak, mesleğimizi layığıyla nasıl icra edeceğiz? Her gün yüzlerce hastaya şifa dağıtmaya çalışan biz sağlık emekçileri bunun için çabalarken, aklımız maaşlarımızda, evimizde, yediğimiz ekmekte ve adil olmayan çalışma koşullarında kalırsa hizmet kalitesini nasıl yükselteceğiz?
“HAKKIMIZ OLANI İSTEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ!”
Bilgi birikimimizi, yeteneklerimizi ve insanlığa olan bağlılığımızı en iyi şekilde sunmak varken, yaşadığımız temel özlük haklarına dair sorunlara enerjimizi harcamak zorunda kalmak, meslek onurumuza ve halkın sağlığına zarar vermektedir. Bu yalnızca bir ekonomik sorun değildir; onur meselesidir! Hakkımız olanı istemekten vazgeçmeyeceğiz. Asıl utanç verici olan, bu taleplerimizin hâlâ gündemde olmasıdır. Tarih, değişimi talep edenleri değil, değişime direnenleri yargılar. Şimdi zaman, birlikte bu düzeni değiştirme zamanıdır.”